Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Dětské hřiště v Broumově patřilo romské kultuře
banner

Dětské hřiště v Broumově patřilo romské kultuře

René Herzán

Úterý, 4. září 2012

Dětské hřiště v Broumově patřilo romské kultuře

Areál Dětského hřiště v Broumově v sobotu patřil hrám, tanci a hudbě v rytmu romské kultury. Na akci s názvem Konec léta s romskou kulturou, kterou uspořádalo Centrum pro rodinu v Broumově, se přišlo podívat přes 300 romských občanů z celého Broumovska.

Odpolední program zahájila náchodská kapela Čilágos, po které následovalo vystoupení dětí z Centra pro rodinu. "Uživatelé našeho centra pilně přes dva měsíce trénovali na taneční, pěvecké a divadelní vystoupení. Jejich snaha byla oceněna velkým potleskem od přítomných návštěvníků sobotního odpoledne. Zvědavost nedala i několika Čechům a Slovákům, kteří si romskou hudbu a vystoupení dětí z Centra pro rodinu v Broumově pochvalovali. Všichni přítomní si mohli prohlédnout pestrou nabídku práce, která je zaznamenána v kronice Centra pro rodinu. Nechyběly ani propagační materiály, které jsme rozdávali našim potencionálním uživatelům," řekla vedoucí Centra pro rodinu Kateřina Kroupová.

Pozvání přijala i pražská kapela Bengas, kterou z rodinných důvodů zastoupil pouze její zpěvák Milan Demeter. Při jeho vystoupení zpívali a tančili všechny věkové kategorie. Nechyběla asi ochutnávka tradičního romského jídla - domácí pečený chléb, goja či holubky.

Večerním vystoupením zakončila romské slavnosti teplická kapela Gipsy Strings. "Zpestřením celého programu byl moderátor Richard Samko, který nezapřel svoji profesionalitu a  také díky němu se celé odpoledne neslo v zábavném duchu. Na přípravách celé akce se podíleli pracovníci Centra pro rodinu ve spolupráci s panem Banikem a panem Horváthem z Broumova. Velký dík patří i samotným uživatelům Centra pro rodinu, kteří s nadšením pomáhali celou akci připravovat a organizovat. A již nyní víme, že příští rok AČHEN DEVLEHA," rozloučila se romským pozdravem Kateřina Kroupová.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)