Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Divadlo Zahrada* naposledy poskytlo své přístřeší kulturní akci. Kulturní sezóna v Broumově byla zahájena
banner

Divadlo Zahrada* naposledy poskytlo své přístřeší kulturní akci. Kulturní sezóna v Broumově byla zahájena

René Herzán

Čtvrtek, 2. května 2013

Divadlo Zahrada* naposledy poskytlo své přístřeší kulturní akci. Kulturní sezóna v Broumově byla zahájena

Divadlo Zahrada* v areálu broumovského kláštera, kvůli nevlídnému a chladnému počasí, naposledy poskytlo své přístřeší pro kulturu při tradičním prvomájovém Zahájení kulturní sezóny v Broumově. Naposledy proto, protože během července by měla začít rekonstrukce kláštera i jeho zahrady a i staré Divadlo Zahrada*projde podstatnou změnou a promění se na velký kulturní sál.

Znělka Zahrady kulturní od Jana Holka, nahraná Stamicovým kvartetem, pomyslně zahájila kulturní sezónu 2013 v Broumově. Po úvodních slovech Jana Školníka z pořádající Agentury pro rozvoj Broumovska, který plánované stavební změny v klášteře připomněl, se kulturního programu chopili žáci Základní umělecké školy v Broumově.

Jako první vystoupil jedenáctiletý kytarista Jiří Rambousek, kterého broumovské publikum zná z loňského koncertu písničkáře Vladimíra Merty. Jirka tehdy odvážně využil zpěvákovy výzvy a společně s ním si Pod dubem klášterní zahrady zahrál skladbu Erica Claptona. Také včera jednu z písní tohoto anglického zpěváka a kytaristy, mimo jiné, zahrál a zazpíval.

Potom se na pódiu malého divadélka vystřídala další studentka broumovské umělecké školy Damaris Machková, kterou doprovázel její otec. Následovalo vystoupení pěveckého sboru malých zpěváků a zpěvaček Kláry Nentwichové a klarinetové trio Rudolfa Vogela. Odpoledne v klášterní zahradě zakončila loutková pohádka Tři pohádky pro rošťáky v podání Loutkové scény Dětem pro radost z Náchoda.

Slavnostní den Zahájení kulturní sezóny v Broumově zakončil večerní koncert Jiřího Stivína v klášterním kostele sv. Vojtěcha. Po úvodních slovech správce broumovské farnosti Martina Lanžiho a Jana Školníka zahrál flétnista Jiří Stivín, doprovázený Václavem Uhlířem na varhany. Několik skladeb z děl Telemanna, Händela, Bacha či Vivaldiho si vyslechla necelá stovka posluchačů, která odměnila interprety potleskem ve stoje.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)