Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • "Dnes tančí" již potřetí! Budou u toho i broumovské tanečnice
banner

"Dnes tančí" již potřetí! Budou u toho i broumovské tanečnice

Pavla Krieger Jahodová

Pondělí, 2. března 2015

"Dnes tančí" již potřetí! Budou u toho i broumovské tanečnice

Letos je tomu již potřetí, co se příznivci tanečního oboru Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose Prostějov mohou těšit na program s názvem Dnes tančí. Tohoto kulturního večera se zúčastní i členky tanečního oboru ZUŠ Broumov pod vedením Heleny Ogriščenko.

V neděli 8. března 2015 se od 17 hodin na jevišti Městského divadla v Prostějově představí žáci tanečních oborů ZUŠ pod vedením Pavly Krieger Jahodové. Diváci mohou čekat řadu choreografií, které uspěly v předchozích letech na celostátních přehlídkách, ale i choreografie, které diváci uvidí v premiéře. Mladí tanečníci se v letošním školním roce budou ucházet o řadu ocenění v tanečních přehlídkách, jako je například přehlídka dětských skupin scénického tance, Přehlídka scénického tance mládeže a dospělých, Soutěžní přehlídka tanečních oborů základních uměleckých škol a další.

Taneční večer nebude patřit jen žákům prostějovské ZUŠ, ale i hostům z daleka. Pozvání přijala paní učitelka Helena Ogriščenko se svými tanečníky ze ZUŠ Broumov a tanečního studia Fouette Broumov.

Helena Ogriščenko již Prostějov navštívila jako porotkyně tanečních přehlídek a se svými žáky se věnuje klasickému i scénickému tanci. V klasickém tanci se účastní řady mezinárodních přehlídek, jakou jsou Pardubická Arabeska, Hradecká Odette, ale hlavně prestižního Mezinárodního Galavečeru Plzeň. V roce 2014 byli žáci Heleny Ogriščenko se sólistkou Barborou Hovorkovou oceněni Nadačním fondem Gymnázia Broumov pro mladé talenty reprezentující město Broumov v oblasti kultury.

Základní umělecká škola Vl. Ambrose slaví v letošním školním roce 125 let od svého založení, a proto vznikla krátká video-prezentace představující všechny její obory, které na škole působí. A to nejen obor taneční, ale i výtvarný, literárně-dramatický nebo hudební. Premiéru videí budeme moci shlédnout taktéž na slavnostním večeru Dnes tančí 8. března. Vstupné je možné zakoupit v předprodeji Městského divadla v Prostějově.

Tanečnímu oboru ZUŠ v Prostějově budou dále věnovány i dvě březnové výstavy fotografií. První v Galerii Linka v Kravařově ulici, kde Zdeněk Pella vystaví fotografie z uměleckého života v Prostějově. Druhá výstava se koná v prostorách prostějovského zámku, kde můžeme vidět fotografie tanečního oboru a fotografie souboru Buď ZUŠ z fotokolekce pořízené na netradičních místech. Autory fotografií jsou buď samotní členové tanečního souboru nebo absolventka ZUŠ fotografka Vendula Burgrová.

Zdroj Prostějovské novinky

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)