Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Do Broumova putuje ocenění Taneční učitel roku 2012 a Cena diváků
banner

Do Broumova putuje ocenění Taneční učitel roku 2012 a Cena diváků

René Herzán

Středa, 13. června 2012

Do Broumova putuje ocenění Taneční učitel roku 2012 a Cena diváků

Ve finále soutěžní přehlídky choreografií pro mládež Taneční učitelé roku 2012 v Praze získala choreografie Ukolébavka 2. místo a autorka a choreografka Helena Ogriščenková ze Základní umělecké školy v Broumově zvláštní cenu Tanečního učitele. Soubor byl navíc oceněn i Cenou diváků.

Již 3. ročník akce, jejímž organizátorem je konzervatoř Taneční centrum Praha, se konal 8. června ve velkém sále Městské knihovny v Praze a je určen pro choreografy tanečních souborů, škol a klubů věkové kategorie od 6 do 15 let. Pro Helenu Ogriščenkovou letošní rok znamená již třetí ocenění z této soutěže.

"V porotě rozhodovaly velké kapacity z oboru, jako třeba Jiřina Rákosníková nebo Jan Thorovský. Potom je jejich ocenění zvlášť příjemné, ale zároveň zavazující," řekla spokojená Helena Ogriščenková. Vyjádřila zároveň poděkování všem podporovatelům a finančním sponzorům: "Cestování na soutěže, úbory tanečnic, tréninkové prostory, to zvládáme jen s podporou sponzorů."

Na umění svěřenkyň Heleny Ogriščenkové se broumovská veřejnost může podívat při záverečném představení tanečního oboru Základní umělecké školy, 21. června v 18 hodin v sále informačního centra. Rodiče dětí od 5 let je zde zároveň mohou přihlásit do kurzů tance a baletu.

Mezi finálovou šestnáctkou, kterou porota festivalu vyhodnotila z 57 přihlášených choreografií od 43 tvůrců byla též práce autorky choreografie s názvem Jo, možná jen sním...Alžběty Černé, učitelky tanečního oboru na Základní umělecké škole v Polici nad Metují.

"Poctivá pedagogická práce paní učitelky Černé tak byla již v této soutěži oceněna podruhé, neboť i v loňském ročníku postoupila až do finálového výběru těch nejlepších a se svými žáky předvedla výsledky své práce na slavnostním večeru v Praze," komentoval finálovou účast Alžběty Černé na stránkách Základní umělecké školy v Polici nad Metují její ředitel Lubor Bořek.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)