Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Do broumovského kláštera míří putovní výstava Má vlast cestami proměn
banner

Do broumovského kláštera míří putovní výstava Má vlast cestami proměn

Kateřina Ostradecká

Středa, 28. září 2016

Do broumovského kláštera míří putovní výstava Má vlast cestami proměn

V Lapidáriu broumovského benediktinského kláštera bude v sobotu 1. října v 18 hodin zahájena výstava Má vlast cestami proměn. Expozice bude veřejnosti přístupná zdarma, každý den, až do poloviny listopadu.

Osmý ročník putovní výstavy Má vlast cestami proměn byl zahájen v květnu letošního roku v Praze na Vyšehradě. Výstava přináší za pomocí informačních panelů s fotografiemi svědectví o proměnách a zvelebování zanedbaných míst a sídel v České republice. Do výstavy se letos zapojilo 112 zvelebených míst z celé republiky, včetně broumovského kláštera. Ten na přelomu let 2014/2015 prošel velkou revitalizací a právě ta je zachycena na jednom z výstavních panelů.

"Výstava zaznamenává úsilí mnoha lidí a organizací, kterým není lhostejný stav jejich okolí a snaží se o jeho zvelebení. Jsme velmi rádi, že jsme se do výstavy mohli zapojit a ukázat, jakou proměnou v nedávné době prošel náš klášter," uvedl Aleš Freiwald ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov, které výstavu pořádá spolu s Asociací Entente Florale CZ – Souznění, z.s., Heimatpflegerin der Sudetendeutschen, Omnium z.s. a podporou Česko-německého fondu budoucnosti.

Vernisáž výstavy se uskuteční již tuto sobotu od 18 hodin v revitalizovaných prostorách Lapidária broumovského kláštera. Výstavní panely bude možné prohlížet každý den, od 10 do 16 hodin, a to až do 11. listopadu. Vstup na výstavu je zdarma.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)