Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Do broumovského kláštera míří výstava fotografií studentů FAMU
banner

Do broumovského kláštera míří výstava fotografií studentů FAMU

Kateřina Ostradecká

Úterý, 22. listopadu 2016

Do broumovského kláštera míří výstava fotografií studentů FAMU

Nová výstava s názvem Krajina děsná v širé pustině bude v pátek 25. listopadu v 19 hodin zahájena vernisáží v Lapidáriu broumovského benediktinského kláštera.

Výstava odhalí fotografie z plenéru studentů katedry fotografie pražské FAMU. Svá díla zde vystaví mladí fotografové Tomáš Bachura, Oskar Helcel, Jan Kučera, Lucia Kuklišová, Jakub Podlesný, Jakub Svoboda, Paskal Atanasov, Murat Emkuzhev, Ana Jarosz, Bijesh Jayarajan, Sara Marinangeli a Lena Semerikova. Fotografie vznikly při dubnovém pobytu studentů v broumovském regionu.

"Na výstavě se setkáváme s jistou vzpomínkou, navazující na události před stovkami let. Novodobí poustevníci, kteří si znovu museli najít cestu přes skalní stěny a lesy až k městům a jejich architektuře, uchopit toto území – byť za pomoci fotografie. Úloha nelehká, plná zcela praktických starostí, od v horách ztracených studentů, drsné povětrnostní podmínky až k organizačním zmatkům. Pokud se nám ale podaří projít úskalími, vyjeví se nám jiná, romantičtější tvář tohoto města. Pak nevadí, že celý den pršelo, protože právě v dešti má zelená nejvíc odstínů, odlesků, mísí se s oparem stoupajícím ze země... Na hraně sil, v hrozných podmínkách a pod tlakem nutně tvořit vznikly práce, které to přízemní reálno vyvažují viděným očarováním a vytvářejí pomyslné – vizuální – prostory vnitřní kontemplace. Výstava je koncipovaná jako ono pomyslné prodrání se lesem k planině a architektuře, která tu vznikala. Sestává z prací, které tu studenti vytvořili během ateliérového soustředění na konci dubna," řekla k výstavě její spoluautorka Lucie Kuklišová.

Výstava, která bude od 26. listopadu přístupná zdarma, denně od 10 do 16 hodin, bude trvat až do 22. ledna 2017. Pořadatelem výstavy je Agentura pro rozvoj Broumovska.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)