Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Do broumovského kláštera míří výstava obrazů výtvarnice Bedřišky Znojemské
banner

Do broumovského kláštera míří výstava obrazů výtvarnice Bedřišky Znojemské

Kateřina Ostradecká

Pátek, 15. dubna 2016

Do broumovského kláštera míří výstava obrazů výtvarnice Bedřišky Znojemské

V tuzemsku i v zahraničí oceňovaná malířka Bedřiška Znojemská bude od dnešního dne vystavovat svá díla v Klášteře Broumov. Výstava nazvaná Zamysli se! potrvá do 22. května a přístupná veřejnosti bude zdarma, každý den.

V revitalizovaných prostorách klášterního Lapidária se dnes 15. dubna od 19 hodin uskuteční vernisáž výstavy více než čtyř desítek obrazů malířky Bedřišky Znojemské oceněné mnoha prestižními cenami v tuzemsku i zahraničí. Výstava s názvem Zamysli se! potrvá do 22. května a přístupná bude každý den od 10 do 16 hodin, zdarma.

Vernisáže se zúčastní také břevnovsko-broumovský převor P. Prokop Siostrzonek. Po skončení výstavy věnuje malířka obrazy broumovskému klášteru, v jehož prostorách budou díla vystavena.

Výtvarnice Bedřiška Znojemská se zaměřuje především na sakrální tvorbu. Během svého života vystavovala v New Yorku, Paříži, Římě či ve Stockholmu a za svou tvorbu získala jedenáct ocenění, z toho dvě zlaté medaile na mezinárodní výstavě talentů ve Stockholmu.

"Žijeme v době chvatu a spěchu. Prosím, zastavme se na chvíli. Dejme myšlenkám volnost a vklouzněme do světa snů, touhy, ale i tam, kde nás srdce bolí. Jak zhmotnit nehmotné? Symbolikou. Svět lidské duše do modré odívám, tam kde srdce hoří, rudě to zaplane i v obraze. A když tě něha obejme, ejhle – romantismus i technika malby promluví," komentuje svou tvorbu Bedřiška Znojemská.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)