Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Do kláštera míří interaktivní výstava Supermarket Svět
banner

Do kláštera míří interaktivní výstava Supermarket Svět

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 11. ledna 2018

Do kláštera míří interaktivní výstava Supermarket Svět

Nevšední výstava Supermarket svět zakotví od ledna v klášterním Lapidáriu. Putovní projekt, který vznikl pod záštitou vizuálního umělce Petra Nikla, je určen žákům středních škol nebo 8. a 9. tříd základních škol. Studenty zve ke zkoumání tématu šetrného nakupování a globálních souvislostí výroby, vlastních otázek i postojů. Vernisáž výstavy se uskuteční 23. ledna od 18 hodin v Lapidáriu.

Prohlídka výstavy, postavená na činnosti a prožitku, nabízí jiný pohled na naše nákupy. Na pěti stanovištích s interaktivními předměty a panely studenti doslova zváží své oblečení, rozeberou mobil v nadživotní velikosti, zaplatí za čokoládu pěstiteli kakaovníku a sledují, kde se peníze po cestě k němu ztrácejí. Mohou se také inspirovat dobrými zprávami o úspěšných snahách lidí, kteří se pokusili zlepšit něco z problematických okolností mezinárodního obchodování a nakupování. Dozví se také, odkud se zboží vzalo, za jakých podmínek bylo vyrobeno nebo kdo na tom co ztratil či získal.

Výstava, včetně navazujícího doprovodného programu, je otevřena především školním kolektivům či jiným zájmovým skupinám, a to až do 30. března. Vstupné je 40 korun na žáka. V případě zájmu je nutné objednat prohlídku výstavy dopředu na emailu: martina.junkova@broumovsko.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)