Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Dosud nezveřejněné fotografie z natáčení filmu Bastardi III v rožmitálském lomu u Broumova. Film má dnes premiéru v Náchodě
banner

Dosud nezveřejněné fotografie z natáčení filmu Bastardi III v rožmitálském lomu u Broumova. Film má dnes premiéru v Náchodě

René Herzán

Pondělí, 17. září 2012

Dosud nezveřejněné fotografie z natáčení filmu Bastardi III v rožmitálském lomu u Broumova. Film má dnes premiéru v Náchodě

Některé scény třetího dílu filmu Bastardi režiséra Tomáše Magnuska se natáčely na Broumovsku. Záběry pádu automobilu filmový štáb natočil 30. dubna v Lomu Rožmitál u Broumova. Na přání filmařů jsme snímky nezveřejnili, což činíme dnes, kdy je v Náchodě celorepubliková premiéra filmu.

Filmová trilogie si u části společnosti vysloužila nálepku "rasistických" filmů, uvádí srpnová tisková zpráva k filmu. Proti tomu se důrazně ohrazují jak samotní tvůrci, tak řada respektovaných hereckých osobností, které ve trilogii přijaly roli. "Integrace některých extrémně problematických dětí do základních škol je prostě nemyslitelná. Byl jsem svědkem tolika otřesných případů násilí a šikany, že ve chvíli, kdy by tyto děti přišly mezi běžné žáky, násilí na školách by rapidně vzrostlo. A právě na základě osobních zkušeností chci vyjádřit svůj názor na akademické diskuze o individuálním začleňování problematických dětí do společnosti, a nahlas říci, že jsem proti," řekl režisér Tomáš Magnusek, který na zvláštní škole učil.

Ve filmu se kromě Jana Šťastného, Radka Brzobohatého, Tomáše Töpfera, Ilony Svobodové, Kateřiny Brožové nebo Vlastimila Zavřela nově objeví Marek Brodský, Jan Tříska a Dana Hlaváčová.

Někdejší představitelka Dory v pohádce Tři oříšky pro Popelku, měla poslední dobou nouzi o zajímavé herecké úkoly, a tak nabídku Tomáše Magnuska na roli ve třetích Bastardech ráda přijala. "Jak pro zajímavé téma, tak proto, že celý štáb byl nesmírně příjemný, pracoval profesionálně a rychle, i navzdory tomu, že jde o nízkorozpočtový film," řekla Dana Hlaváčová.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)