Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Dvakrát vyprodaný sál Informačního centra přivítal jaro v Broumově opět velkolepě
banner

Dvakrát vyprodaný sál Informačního centra přivítal jaro v Broumově opět velkolepě

René Herzán

Úterý, 28. března 2017

Dvakrát vyprodaný sál Informačního centra přivítal jaro v Broumově opět velkolepě

3. ročník akce Vítání jara, který se konal v sobotu 25. března v konferenčním sále Informačního centra na broumovském náměstí, se nesl opět čistě v broumovské režii. Akce pořádaná ve spolupráci města, akciové společnosti VEBA a Gymnázia Broumov proběhla nově ve dvou přestaveních - odpoledním a večerním, aby uspokojila velký zájem diváků. Ani tentokrát nezůstalo jediné místo prázdné.

Na přehlídkovém mole prezentovala VEBA svoje produkty celkem ve čtyřech vstupech – VEBA – vaše pohodlí domova, Kolekce Zářící drahokamy/Afrika, VEBA v Evropě a Kolekce Vesmír. Poslední z uvedených kolekcí představila všechny planety naší sluneční soustavy v provokativních barevných kombinacích, originálním designu s kapkou exotiky a extravagance a ve finále dvouhodinového programu zvedala tleskající diváky ze židlí. Všechny prezentované modely byly navrženy a konfekčně zpracovány designéry VEBA.

"Rolí modelek a modelů se ujali současní či bývalí studenti Gymnázia Broumov, kteří byli pod taktovkou choreografky Báry Hovorkové fantastičtí. Do svého vystoupení zapojili letos i tři malé pomocníky – Aishu, Aliho a Kačenku. Novinkou letošního ročníku bylo rovněž vystoupení studentů Střední školy oděvní v Červeném Kostelci. Ti v rámci programu předvedli vlastnoručně navržené a ušité modely z materiálů a. s. VEBA. O hudební produkci se již tradičně postarala gymnaziální kapela Wajnot?, která v hudební režii Evy Kroupové dokázala zaplněný sál v závěru večerního programu roztančit. Celým programem provázel moderátor Lukáš Hamerník," zmínila doprovodný program jedna z organizátorek večera Monika Mrštinová.

Výtěžek ze vstupného věnovali organizátoři i v letošním roce obyvatelům Domova pro seniory. Šek z rukou generálního ředitele a. s. VEBA Josefa Nováka převzala ředitelka Centra sociálních služeb Naděje Broumov Eva Kašparová spolu se starostou města Jaroslavem Bitnarem.

"Všem účinkujícím i návštěvníkům letošního ročníku Vítání jara patří veliký dík za skvělou atmosféru. Těšíme se na viděnou zase za rok," dodala Monika Mrštinová.

Na Vítání jara vystoupili...

Video Jan Zavadil, Jiří Trmal

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)