Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Famózní výkony mladých tanečníků

Jindřich Horkel

Neděle, 5. května 2019

Famózní výkony mladých tanečníků

Již loni se dohodly učitelka Základní umělecké školy (ZUŠ) v Polici nad Metují Alžběta Černá a Helena Pavlenko, která má svoji Taneční školu v Broumově a učí zde děti tanci a baletu, uspořádat v Kolárově divadle v Polici nad Metují Taneční večer. Letos pozvaly ještě Petru Šustovou, učitelku ze ZUŠ Habrmanova s jejími žáky z Hradce Králové.

Učitelské schopnosti všech tří dosvědčuje skutečnost, že i když se jednalo o přátelské setkání a nikdo nic neznámkoval a nehodnotil, děti zatančily s chutí, s radostí a předvedly výkony, které vyspělé obecenstvo v Polici dokázalo náležitě ocenit.

Druhý ročník Tanečního večera v Polici nad Metují moderoval v pátek 26. dubna večer ve vyprodaném Kolárově divadle Petr Filípek, předseda spolku "Milujeme tanec". Pestrý program zahrnoval hromadná i sólová vystoupení mladších tanečníků i studentů od klasického tance přes moderní po jazzový. Výkony tanečníků strhly diváky až k hlasitým projevům uznání neobyčejných výkonů.

Učitelka ZUŠ v Polici Alžběta Černá k vystoupení řekla: "Musím podotknout, že každá z nás má před sebou závěr školního roku a s tím velká vystoupení, kde se představí všichni studenti, žáci daných pedagogů. O to více si vážím toho, že si mé drahé kolegyně udělaly čas a spolu s dětmi k nám do našeho divadla dorazily. Budeme se těšit opět za rok."

I pro diváky v Polici a okolí by bylo milé, kdyby se v budoucnu přehlídka umění mladých tanečníků zabydlela a my se třeba už dnes mohli těšit na 10. ročník. A všem třem dámám, které to dokázaly se svými svěřenci nacvičit a nádherný večer pro nás zorganizovat, jsme upřímně vděční a také se těšíme na 3. ročník Tanečního večera v Polici nad Metují.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)