Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Fanoušci filmů z Broumovska mají další možnost výběru. Nové kino v Červeném Kostelci
banner

Fanoušci filmů z Broumovska mají další možnost výběru. Nové kino v Červeném Kostelci

René Herzán

Čtvrtek, 28. června 2012

Fanoušci filmů z Broumovska mají další možnost výběru. Nové kino v Červeném Kostelci

Filmoví fanoušci z Broumovska mají od úterý další možnost výběru ke sledování filmové produkce. V Červeném Kostelci bylo otevřeno digitalizované kino Luník.

Kino s pravidelným promítáním již mají v Polici nad Metují v Kolárově divadle. Začátkem roku zde vznikl Polický Filmový Klub, který se věnuje filmům všecho druhu a nezaměřuje se pouze na náročného diváka. Náchodské kino Vesmír baví diváky už 98 let. Kino promítá vybrané filmy v digitální 2D verzi i 3D verzi s brýlemi. Je vybaveno špičkovým zvukovým systémem, klimatizací a v budoucnu připravuje přístavbu dvou menších sálů.

Kino v Červeném Kostelci prošlo změnou jak designovou, tak technologickou. Úpravy trvaly dva měsíce. Zatímco hlavní sál se dočkal především designových změn, technologicky se proměnila hlavně promítací kabina. Digitalizované kino nyní umožňuje promítat vedle klasických filmů např. také satelitní přenosy. Sál může být také využit k prezentaci – na plátno lze promítat cokoliv z počítače, a to přímo z hlediště. Špičkový je v kině také zvuk, který se line ze soustavy reproduktorů 7+1. Kino navíc předbíhá dobu, když má nataženou kabeláž pro soustavu 9+1 (přibudou dva reproduktory ve stropě). Pro tento systém se ovšem zatím filmy netočí. Opravy a digitalizace stály město 3 miliony korun. "Naším cílem je, aby se zde diváci cítili jako doma. Tímto všechny srdečně zveme k návštěvě," uvedl vedoucí kina Pavel Mědílek. Úvodním filmem kina, na který se nemuselo platit vstupné, byl film Titanic ve 3D úpravě. Slavnostního otevření se zúčastnily stovky lidí.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)