Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Festival TANEC PRAHA v červnu opět roztančí Broumov
banner

Festival TANEC PRAHA v červnu opět roztančí Broumov

Kateřina Ostradecká

Pátek, 19. června 2020

Festival TANEC PRAHA v červnu opět roztančí Broumov

V pondělí 22. června 2020 proběhne v zahradě broumovského kláštera veselé rodinné odpoledne s hravým, energií nabitým představením LEGOrytmus česko-francouzského souboru tYhle a umělkyně Marie Gourdain.

LEGOrytmus skrze téma sportu nabízí cesty, jak můžeme přemýšlet o naší společnosti. Představení se inspiruje olympiádou, spartakiádou i aerobikem, aby přes pohybový slovník, který všichni známe, zobrazilo zvláštní partu sportovců, kteří se snaží dosahovat svých sportovních cílů. Inscenace se humornou cestou snaží dojmout diváka, aby se začal ptát, co je výkon, forma, rytmus, povinnost, řád, konvence, poddajnost, a následně svoboda.

"Mám velkou radost, že z dvacítky dosavadních partnerů festivalu TANEC PRAHA v regionech se jich 17 rozhodlo jít do rizika červnové akce s námi! Velmi si váží nabídky kvalitních českých inscenací, kterou pečlivě vybíráme každým rokem, a berou v potaz, že mezinárodní program je letos prakticky nemožný, s výjimkou Slovenska, které tak tak otevřelo hranice. Veškeré nejistoty kolem vládních opatření tak přemohla velká chuť zpřístupnit lidem taneční umění po celé ČR," říká ředitelka a zakladatelka Tance Praha Yvona Kreuzmannová.

Festival TANEC PRAHA v Broumově se koná ve spolupráci s Klášterem Broumov a Agenturou pro rozvoj Broumovska za podpory Ministerstva kultury ČR.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)