Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Film Přes kosti mrtvých, který se natáčel i v Broumově, má cenu z Berlinale
banner

Film Přes kosti mrtvých, který se natáčel i v Broumově, má cenu z Berlinale

René Herzán

Pondělí, 20. února 2017

Film Přes kosti mrtvých, který se natáčel i v Broumově, má cenu z Berlinale

Film polské režisérky Agnieszky Holland Přes kosti mrtvých, který produkovala bývalá studentka broumovského gymnázia Pavla Kubečková, a který se natáčel i Broumově, byl oceněn na prestižním festivalu Berlinale. Film získal cenu Alfreda Bauera pro snímek, jenž otevírá nové perspektivy ve filmovém umění.

"Z ocenění, stejně jako z toho, že jsme se na filmu mohli podílet, mám velkou radost. Už zařazení do hlavní soutěže na Berlinale vnímám jako velký úspěch. Agnieszka natočila odvážný, rebelský film, velice odlišný od jiných snímků v rámci její filmografie. I proto se porota v čele s Paulem Verhoevenem (který je také duší provokatér) pravděpodobně rozhodla udělit snímku Stříbrného medvěda za otevírání nových perspektiv ve filmovém umění. Vhodnější ocenění tohoto filmu si snad ani neumím představit," komentovala pro Naše Broumovsko úspěch filmu Pavla Kubečková.

Snímek je natočen na motivy knižního morálního thrilleru ze současného česko-polského pohraničí, který vyšel v českém překladu pod názvem Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých. Autorkami scénáře k filmu jsou Agnieszka Holland společně se spisovatelkou Olgou Tokarczuk. Jak už bylo řečeno, jako koproducentka se na filmu podílela absolventka Gymnázia Broumov Pavla Kubečková a v komparsu se ve filmu objeví i studenti gymnázia. Několik natáčecích dní proběhlo na Broumovsku. Konkrétně například závěrečná scéna filmu nebo scéna Svatohubertské mše v kostele sv. Petra a Pavla v Broumově.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)