Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Galerie Dům broumovského kláštera zahajuje výstavní sezónu
banner

Galerie Dům broumovského kláštera zahajuje výstavní sezónu

Kateřina Ostradecká

Pátek, 5. května 2017

Galerie Dům broumovského kláštera zahajuje výstavní sezónu

Galerie Dům, situovaná v zahradě broumovského benediktinského kláštera, zahájí letošní výstavní sezónu v sobotu 6. května vernisáží dvou výstav: Figurace mladé slovenské autorky Silvie Krivošíkové a Klášterní zahrada 2017 Jana Hendrycha.

Vernisáž obou výstav odstartuje v 17 hodin a k výstavám promluví jejich kurátoři Petr Vaňous a Iva Mladičová. Výstava Figurace potrvá do 18. června, výstava soch Jana Hendrycha pak do 24. září.

"Obrazy Silvie Krivošíkové lze na první pohled identifikovat jako modernistické. Na klasickou modernu navazuje v tom, co ji samotnou přežilo a co je stále aktuální, totiž osobní radost z konstrukce a struktury; svoboda k tomu, mít možnost vytvářet svět znovu, od nuly, po svém, a přitom, komparativně i deduktivně, přicházet na rozmanitost skutečného světa kolem sebe, z jehož bohatství autorka vyjímá pouze nepatrné fragmenty, osamostatňuje je na elementy a s nimi potom svobodně nakládá," uvádí kurátor Petr Vaňous.

Galerie Dům je přístupná v době konání výstav, denně od 9 do 17 hodin. Klášterní zahrada je přístupná volně, každý den od osmi do osmi. Ve dnech 16. a 30. května od 16 hodin se v galerii uskuteční komentované prohlídky aktuálních výstav. Další termíny je možné domluvit dle individuálního zájmu návštěvníků.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)