Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Galerie Dům v broumovském klášteře zahajuje letošní výstavní sezónu
banner

Galerie Dům v broumovském klášteře zahajuje letošní výstavní sezónu

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 5. května 2016

Galerie Dům v broumovském klášteře zahajuje letošní výstavní sezónu

Výstavou obrazů malíře Zbyňka Sedleckého zahajuje svou letošní výstavní sezónu Galerie Dům sídlící v zahradě broumovského kláštera. Vernisáž výstavy se uskuteční 7. května v 17 hodin a naváže na ní také vernisáž výstavy soch v klášterní zahradě.

Zbyněk Sedlecký (nar. 1976 v Ostravě) patří do silné malířské generace nastupující na českou uměleckou scénu na přelomu tisíciletí. Vernisáží jeho děl zahájí v sobotu 7. května od 17 hodin svou letošní výstavní sezónu Galerie Dům situovaná v zahradě národní kulturní památky Klášter Broumov. Kurátorem výstavy, která potrvá do 14. června, je Petr Vaňous. V úterý 10. května od 16 hodin se také uskuteční komentovaná procházka po zahradě a Galerii Dům.

"Autor ve své aktuální malířské tvorbě tematizuje komprimovaný vztah místa a času k povaze, možnostem a kapacitě lidské paměti, která je schopna rekonstruovat minulost jen do určité míry," komentuje tvorbu Zbyňka Sedleckého kurátor výstavy Petr Vaňous.

Po vernisáži Zbyňka Sedleckého bude hned zahájena také výstava soch Klášterní zahrada 2016 / Petra Křivová – Pavel Hošek – Vojtěch Míča. K výstavě, která potrvá do 24. září, promluví kurátorka Iva Mladičová.

Od 18. června do 2. srpna bude v Galerii Dům vystavovat Ondřej Basjuk, od 6. srpna do 24. září Jindřich Zeithamml. Galerie Dům bude otevřena od 7. května denně, od 10 do 16 hodin. Podrobnější informace najdete na www.galeriedum.cz nebo na facebookovém profilu galerie. Případné další informace podá Martina Váňová, koordinátorka výstav Galerie Dům: martina.vanova@broumovsko.cz .

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)