Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Hip hopoví tanečníci z Broumova vozí ze soutěží své první medaile
banner

Hip hopoví tanečníci z Broumova vozí ze soutěží své první medaile

René Herzán

Čtvrtek, 19. května 2011

Hip hopoví tanečníci z Broumova vozí ze soutěží své první medaile

Hip hopoví tanečníci z Domu dětí a mládeže Ulita v Broumově začali vozit ocenění z tanečních soutěží. Počátkem března získali na Hronovském jablíčku 2. místo v kategorii 10 - 15 let hip hop a breakdance s choreografií Cool Schell.

3. místo na stupních vítězů přivezli ze Dvora Králové v kategorii do 10 let s choreografií Ať hudba je tvůj lék a stejná taneční skupina potom zvítězila na soutěži v Josefově. Z Nového Města nad Metují si za choreografii Purples dance odvezli 2. místo.

Hip hop je druh populární hudby a také novodobý taneční styl, ke kterému patří akrobacie či tanec breakdance. Za úspěchy dětí z Ulity v Broumově stojí Hana Vítová a Markéta Fischerová. V říjnu 2010 se přihlásilo do jejich kroužeku hip hopu překvapivě velký počet dětí. Hana Vítová k tomu říká: "Děti začaly intenzivně pracovat na svých choreografiích a jejich úsilí se vyplatilo. Odměnou dětem byla návštěva Petra Ježka mistra České republiky v breakdance, který poskytl dětem tříhodinovou lekci. Děkujeme tímto rodičům za spolupráci a Luďku Kašparovskému za příspěvek na autobus do Nového Města nad Metují."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)