Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Horolezci a jejich festival zaplní Teplice nad Metují
banner

Horolezci a jejich festival zaplní Teplice nad Metují

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 23. srpna 2018

Horolezci a jejich festival zaplní Teplice nad Metují

Mezinárodní horolezecký filmový festival startuje právě dnes! Horolezci a horolezkyně všech věkových kategorií se už popětatřicáté sjedou do Teplic nad Metují, kde je až do neděle 26. srpna čekají promítání, výstavy, koncerty a další doprovodný program.

Promítací sály v kině a ve škole nabídnou svým návštěvníkům 41 soutěžních snímků ze 16 zemí světa, zaměřených především na lezení a další sporty, ale i na historii lezeckého sportu a příběhy lezeckých osobností.

V parku budou od rána do pozdního večera probíhat různá sportovní klání. Kdo si netroufne na bouldering, tricklinu, Věšák, Spáru nebo jiné poměřování sil, má možnost účastnit se těchto aktivit jako divák, popř. využít příležitosti a některé nové sporty si vyzkoušet v rámci nabízených workshopů.

"Po dni plném sportování se pak všichni přesunou na hřiště, kde se bude tančit až do rána na koncertech výborných kapel. Barbora Poláková, Vilém Čok & Bypass nebo Garage a Tony Ducháček jsou jen malou ochutnávkou toho, co tu můžete v pátek a v sobotu večer slyšet. Další neodmyslitelnou součástí festivalu jsou výstavy fotografií. V zasedací místnosti městského úřadu i v jeho vestibulu bude letos možné shlédnout výstavu profesionálního fotografa Karla Vlčka s názvem „Lezení na písku 1968-1988“. Druhá výstava, tentokrát ve výstavních prostorách informačního centra, bude zaměřená na písek. Představí návštěvníkům „Legendy české pískařiny – Špeka a Prcase“ na fotografiích různých autorů," uvedla organizátorka festivalu Martina Tauchmannová. 

Na zájemce z řad veřejnosti čeká také tradiční nákupní pěší zóna, na které představí své produkty řada sportovncích firem a jiných organizací. 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)