Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Horolezecký "fesťák" včera začal v Teplicích nad Metují
banner

Horolezecký "fesťák" včera začal v Teplicích nad Metují

René Herzán

Pátek, 24. srpna 2012

Horolezecký "fesťák" včera začal v Teplicích nad Metují

Mezinárodní horolezecký filmový festival, kterému nikdo z místních neřekne jinak než fesťák, včera začal v Teplicích ned Metují.

Festival byl zahájen tradičně ve výstavní síni Městského úřadu vernisáží výstavy fotografií Pavla Žofky Lezení v Sasku a prezentací fotografií Petra Piechowicze. Pro oba tím působení na festivalu neskončilo. Pavel Žofka je předsedou poroty, která bude hodnotit 34 soutěžních filmů a Petr Piechowicz je kameramanem jednoho z nich, filmu Pískaři, který bude mít na festivalu svoji premiéru.

O hodinu později byl 29. ročník v teplickém kině slavnostně zahájen. Návštěvníci si připomněli loňský ročník prezentací vítězných filmů Co sie wydarzylo na wyspie Pam a Les Dessous de Ganesh. Potom už došlo na první várku soutěžních filmů.

Dnes MHFF pokračuje od 10 hodin besedou Ivo Sedláčka o první Východočeské expedice do Himalájí v roce 1976. Od 12 hodin budou následovat další soutěžní filmy.

V parku u fotbalového hřiště se rozběhne doprovodný program. Kvalifikací začne soutěž Speed Slack line (chůze a akrobacie na nataženém laně). Po její finále budou následovat soutěže v lezení spáry, v lezení po nakloněném žebříku či populární soutěž kláda - věšák.

Večer na fotbalovém hřišti po nesoutěžní projekci filmu Stopy písku vystoupí skupiny Sioux a Dead Pope´s  Company.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)