Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Jaké byly akce na Broumovsku o minulém víkendu 16. - 18. března?
banner

Jaké byly akce na Broumovsku o minulém víkendu 16. - 18. března?

Jindřich Horkel

Pondělí, 19. března 2012

Jaké byly akce na Broumovsku o minulém víkendu 16. - 18. března?

Přinášíme krátké zpravodajství a fotografie z několika akcí, které se mimo jiných pořádaly tento víkend od 16. do 18. března na Broumovsku.

V Martínkovicích byl v sobotu na Josefovské zábavě hostem Karel Kahovec, bigbeatová a rokenrolová hvězda 60. let 20. století, se skupinou George & Beatovens. Kulturní dům v Martínkovicích byl podle slov starosty Martínkovic Jaromíra Jirky plný. Starosta nám také pověděl, jak se podařilo Karla Kahovce s doprovodem do Martínkovic dostat: „Byl to nápad pana Hrábka, starosty našich hasičů. Protože taková kapela stojí víc než ty místní, byly obavy, aby to ekonomicky vyšlo, aby na tom hasiči neprodělali. Ale myslím si, že to bylo vymyšleno a zvládnuto velmi dobře. Udělala se náležitá propagace, vstupenky se prodávaly i v předprodejích. Pobavit se přišla střední a starší generace. Zábava byla moc pěkná. Hrálo a tančilo se do půl dvanácté a pak byla diskotéka s panem Cirklem."

Na plakátu v Machově stálo: „Městys Machov uvádí v neděli 18. března komedii Antonína Procházky v podání divadelního souboru J.K.Tyl Meziměstí Klíče na neděli." K tomu nám Jan Kašpar z divadelního souboru řekl, že je překvapila vysoká návštěva, protože přišlo asi 90 lidí, „což je na Machov a příjemné počasí, které v neděli bylo, dost". V pátek večer hrál soubor z Meziměstí v Teplicích nad Metují za účasti přibližně 50 diváků stejnou hru, ve které je řada humorných situací, které vzniknou, když se dva manželské páry opijí a na víkend si prohodí manželky. A jak již mohli diváci vidět i v předchozím představení tohoto souboru, nastudování hry Postel pro anděla, humor zvládají jeho herci mistrně. Nejbližší představení hry Klíče na neděli bude 30. března v České Metuji, v Broumově se hraje 28. dubna. Fotografie ze zkoušky poslal Jan Kašpar.

"Nízkosrbský Baroni" pořádali, jak se lze dočíst mimo jiné na jejich internetových stránkách, "Šibřinky 2012 aneb maškarní merendu pod střechou, kde nefouká, na sále Obecního domu v Machově (jako vždycky), dva druhy piva, plno a ještě více křavek (kořalek – pozn.red.), jídlo zajištěno, dovoz ani odvoz není zajištěn (jako vždycky), hudba Pavel Fulka z Police nad Metují". A tak se v sobotu 17. března sešlo v sále 63 masek a všichni, i bez masek, se dobře bavili, jak nám řekl jeden z pořadatelů Ivo Šulc. A dále připomněl: „Šibřinky, to je pro nás jen takové odlehčení. Naše hlavní akce je Tour de Torpédo, 180 startujících, to je ohromná akce, to se musí opravdu vidět. Letos bude v sobotu 30. června". Fotografie poskytl Ivo Šulc.

V sobotu odpoledne přijelo za dětmi do Broumova Divadlo POHÁDKA z Prahy a zahrálo 3 pohádky – pohádkovou skládanku podle klasických motivů. Jak nám řekla Lucie Lesáková z Infocentra Broumovska, tuto sobotu přišlo asi sto dvacet dětí a na představeních, které pro děti organizuje každý měsíc město Broumov, je návštěvnost v průměru kolem stovky.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)