Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Jaký byl Mezinárodní horolezecký filmový festival v Teplicích nad Metují?
banner

Jaký byl Mezinárodní horolezecký filmový festival v Teplicích nad Metují?

René Herzán

Čtvrtek, 8. září 2016

Jaký byl Mezinárodní horolezecký filmový festival v Teplicích nad Metují?

Téměř padesát soutěžních filmů, tisíce návštěvníků, dlouhá řada sportovních a kulturních akcí doprovodného programu. Takový byl 33. ročník Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují, který minulou neděli skončil. S krátkým odstupem ho hodnotí ředitelka festivalu Máša Jirmannová a starosta Teplic nad Metují Milan Brandejs. A už teď přemýšlí nad dalším ročníkem.

"Na další ročník už máme poznamenaných hodně novinek nebo změn, jak průběh festivalu a jeho organizaci zjednodušit, co pohlídat. Filmová pravidla chceme upravit, deadline posunout na dřívější datum, aby se pak stihly filmy prohlédnout, vybrat, otitulkovat, připravit k projekci. Prostě přibývá filmů a chceme se vyhnout tomu vše dělat na poslední chvíli. Mám i poznámku k návštěvníkům, zakoupení vstupenky předem nezaručuje místo v kině při pozdním příchodu! Průběžně nás budou napadat další věci," chrlí své myšlenky Máša Jirmannová.

"Podle nejčerstvějších dojmů si dovolím hodnocení jako ve škole, tedy za 2, chvalitebně, vždycky je totiž co vylepšovat," říká starosta Milan Brandejs a pokračuje: "Není to však vždy jen úkol pro organizátory, ale i pro návštěvníky. Festival se nám stále rozrůstá a my musíme dělat někdy i nepopulární opatření, jako je zákaz parkování v centru nebo stanování v parku. Nabídli jsme již loni alternativu v okruhu do 500 metrů od centra festivalu, a musím říci, že většina se přizpůsobila. Za to moc děkujeme. V rámci letošního ročníku chystáme ještě promítání vítězných filmů, to bude někdy ve druhé polovině října, přesný termín bude včas a veřejně oznámen, ale již nyní připravujeme ročník příští. Sešli jsme se jako festivalový výbor již v týdnu po festivalu a máme řadu poznámek, jak jinak, lépe, třeba i nově....ale nechte se překvapit. Děkuji všem filmařům, hostům, návštěvníkům, ale i pořadatelům a brigádníkům za spolupráci a hladký průběh 33. ročníku horolezeckého festivalu."

A co by asi řekl letošnímu ročníku zakladatel festivalu Míra Šmíd? "Míra Šmíd by se asi divil, jak se program na festivalu rozrostl. Nevím, jestli by se mu taková mega akce líbila, ale určitě si myslím, že by byl rád, že festival pokračuje a že Město tuto tradici nadále udržuje," dodala Máša Jirmannová.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)