Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Jaroslav Špulák zahájil výstavu v Praze, kde vystavuje i Jan Záliš
banner

Jaroslav Špulák zahájil výstavu v Praze, kde vystavuje i Jan Záliš

René Herzán

Středa, 20. listopadu 2013

Jaroslav Špulák zahájil výstavu v Praze, kde vystavuje i Jan Záliš

V Malé galerii Centra FotoŠkoda v Praze byla v pondělí zahájena kolektivní fotografická výstava Galerie WWG.CZ vystavuje VI. Výstavu zahájil hudební kritik a spisovatel, broumovský rodák, Jaroslav Špulák. Jedním z vystavujících je další Broumovák, fotograf a grafik, Jan Záliš.

Šestého ročníku výstavy se účastní celkem dvacet profesionálních fotografů celkovým počtem stodevadesáti snímků, které budou moci návštěvníci vidět v podobě zvětšenin a prezentací na více než dvoumetrové plazmové obrazovce až do soboty 30. listopadu 2013. Virtuální internetová Galerie WWG.CZ stále častěji proniká do reálného třírozměrného světa.

"V letošním roce jsem rád do Galerie WWG.CZ pozval skvělého broumovského fotografa Jana Záliše. Jeho práci sleduji několik let, uchvátily mne zejména jeho fotografie broumovské architektury a krajiny. Proto i jeho zvětšeniny leteckých pohledů s přímo snovou poetičností vzbudily na zahájení výstavy velmi kladnou odezvu návštěvníků. Mám radost, že paralelně s výstavou vznikla i dohoda o prodeji nové velké fotografické publikace pana Záliše v největší středoevropské prodejně fotografické techniky v Praze," komentoval broumovskou stopu na výstavě fotograf, autor výstavy a provozovatel Galerie WWG.CZ Jiří Heller.

"A pokud se týká rodáků z Broumova, rád bych vyjádřil ještě poděkování hudebnímu kritikovi a spisovateli Jaroslavu Špulákovi, který výstavu zahajoval. Jeho upřímný přístup k lidem a moderátorská profesionalita pozvedla úvodní akt na velmi slavnostní okamžik," dodal Jiří Heller.

Foto Antonín Bína, Vladimír Brunton, Jan Březina, Petra Doležalová, František Dostál, Bohumil Eichler, Miloš Fic, Jiří Havel, Jiří Heller, Ivana Lukavská, Antonín Malý, Rudolf Marek, Sára Saudková, Hana Major Sládková, Veronika Souralová, Pepa Středa, Libor Špaček, Milan Šusta, Alena Vykulilová, Jan Záliš

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)