Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Josef Rauvolf přiblíží americké beatníky

René Herzán

Pátek, 22. června 2012

Josef Rauvolf přiblíží americké beatníky

O.S. Music & Theatre S.G.Pitaš zve všechny, kteří mají rádi americké beatníky, dnes od 19 hodin do hostince U Pitašů v Šonově u Broumova. Údolím stínů vás provede Josef Rauvolf, který v USA navštívil takové osobnosti jako Alana Ginsberga a Williama S. Burroughse. A právě o těchto dvou beatnících bude promítat film, který doplní vzpomínkami na ně.

Publicista a překladatel Josef Rauvolf se narodil 2. ledna 1953 v Chebu. Po studiu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy pracoval jako domovník, věnoval se překladům textů pro samizdat a spolupracoval s Jazzovou sekcí.

Po roce 1989 byl na volné noze jako překladatel a publicista, rok působil jako šéfredaktor české mutace časopisu Rolling Stone, poté jako vedoucí kultury v časopise Instinkt. Přednáší na Literární akademii Josefa Škvoreckého a podílel se na cyklu dokumentárních filmů Alternativní kultura pro ČT 2.

Za svůj život přeložil již řadu knih zejména z okruhu beatnické literatury, knihy Jacka Kerouaca či Charlese Bukowského, Williama Burroughse, ale i Allena Ginsberga.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)