Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání

Kdo se bojí, musí do lesa

Hoprich

Čtvrtek, 17. října 2024

Kdo se bojí, musí do lesa

Poslední říjnový víkend 26. a 27. 10. si nenechte ujít akci Kdo se bojí, musí do lesa. Martínkovická fara Hoprich a otovická Villa Strooikaas otevřou své dveře obyvatelům i návštěvníkům Broumovska a nabídnou pestrý kulturní program. Těšit se můžete na řemeslnou dílnu, hudební workshopy, performativní vystoupení nebo koncerty.

„Na Hoprichu najde útočiště každý, kdo miluje literaturu. Máme tu malou čítárnu, ke které brzy přibude knihkupectví. Není to jen o knihách, je to především o lidech. Vytváříme prostor, kde se můžeme setkávat, sdílet myšlenky a inspirovat se navzájem. Každý týden se scházíme na aktivistické meditace, kde se skrze literaturu snažíme o hlubší porozumění světa kolem nás,“ říká Anna Smékalová, spolupořadatelka akce.

První příležitost zakusit nové prostory čítárny a ateliéru budete mít 26. 10. od 14 h. Eva a Jakub Horští ze studia Upupaepop připravují řemeslnou dílnu, kde se naučíte kreativně opravovat a restaurovat knihy. Nezapomeňte si tedy s sebou vzít tu svou oblíbenou, která by si zasloužila nový kabát. Součástí odpoledne budou i autorská čtení, umělecká představení současných rezidentů a rezidentek nebo uvedení nové vizuální identity Fary Hoprich.

Po setmění se můžete vydat na lesní pouť přes kopec Hoprich na hudební večírek do Otovic do Villy Strooikaas, kde od 20 h zahrají kapely Motherfucifer, Katastr, Troubící túje a Lavender Mist. DJ set pojede ale až do rána, takže pokud si chcete připravit váš půlnoční playlist, pořadaté to jistě ocení. Následující den účastníky čeká společná snídaně a prohlídka v otovickém „Krámu s krámy“ (muzeum starožitností) a poté od 14 hodin zvukový workshop „Lesní písně“ s polskou hudebnicí Edkou Jarząb. Více informací najdete v události na Facebooku.

 

Akci pořádá Hoprich a Šrumec ve spolupráci s Broumov2028+ a Muzeem Náchodska. Akce se koná díky finanční podpoře České spořitelny v rámci programu Kul.turista, kterou vyhlašuje EHMK Budějovice 2028. Broumovsko je do programu zapojeno díky partnerství mezi Broumov2028+ a Budějovice 2028. Financováno z dotačního programu Královéhradeckého kraje. Financováno Evropskou unií – Next Generation EU.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)