Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Kniha Petra Bergmanna Broumovsko na historických zobrazeních je v prodeji
banner

Kniha Petra Bergmanna Broumovsko na historických zobrazeních je v prodeji

René Herzán

Pátek, 20. prosince 2013

Kniha Petra Bergmanna Broumovsko na historických zobrazeních je v prodeji

Před několika dny vyšla unikátní kniha Broumovsko na historických zobrazeních, která mapuje historii zobrazování Broumovska v období mezi roky 1740 - 1950. Soubor přináší přes 2000 reprodukcí starých map, historických grafik, litografií, fotografií, firemní korespondence a historických pohlednic ze soukromých sbírek autora knihy Petra Bergmanna a dalších sběratelů.

"Na více než 700 stranách najdete vyobrazení míst z celého Broumovska, mnohdy již zaniklých nebo v podobě, kterou většina z nás nepamatuje. Vyobrazení, která jsou svědectvím o kráse, přitažlivosti a prosperitě Broumovska, ale i o jeho pohnuté historii, věrně zrcadlící v místním měřítku historii českou i evropskou," přiblížil obsah knihy Petr Bergmann.

"Stačil jsem si zatím prohlédnout jen malou část knihy, ale i tak je mi jasné jak moc práce to muselo dát. Technické zpracování je bezchybné - už dlouho jsem nedržel v ruce tak pěkně vypravenou publikaci. Moc hezké, jsem rád že mám takový parádní kousek doma. Díky," uvedl na facebookovém profilu knihy jeden ze čtenářů Martin Svárovský.

Během prosince Petr Bergmann absolvoval s knihou řadu prezentací po obcích a městech Broumovska, jeden z křestů knihy se konal i v Praze. V současné době se kniha prodává na pultech infocenter v Broumově, Polici nad Metují a v Teplicích nad Metují, v knihovně v Meziměstí a v klášterní kavárně Café Dientzenhofer v Broumově. Zájemci si mohou knihu osobně objednat u autora na čísle 777 159 352, případně na e-mailové adrese petr.bergmann@volny.cz a nebo objednat elektronicky přes internet na webové stránce www.broumovsko.org .

Petr Bergmann bude také prodávat knihu v předsálí konferenčního sálu infocentra v Broumově v neděli 22. prosince před vánočním koncertem, kde vystoupí pražští katedrální sólisté s Českou mší vánoční.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)