Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Koncert tanečního oboru ZUŠ Broumov oslavil 15 let práce učitelky a choreografky Heleny Ogriščenkové
banner

Koncert tanečního oboru ZUŠ Broumov oslavil 15 let práce učitelky a choreografky Heleny Ogriščenkové

René Herzán

Čtvrtek, 20. června 2013

Koncert tanečního oboru ZUŠ Broumov oslavil 15 let práce učitelky a choreografky Heleny Ogriščenkové

Patnáct let se učitelka a choreografka Helena Ogriščenková věnuje na Základní umělecké škole v Broumově výuce tance a prvních baletních krůčků. V pátek toto výročí oslavil koncert tanečního oboru spolu se školními kapelami Odmocnina z pomeranče a Insiders, polskými hosty a studenty zpěvu.

Koncert byl rozdělen do tří částí. V první se se tančila baletní čísla Heleny Ogriščenkové a s vlastní choreografií se se studiem na škole loučila Radka Jiráčková. Do druhé části, do které se zapojily kapely, se zaplněnému Konferenčnímu sálu broumovského infocentra představily rozmanité scénické choreografie a sboroví zpěváci s polskými zpěvačkami z Gymnázia Drogoslaw Nová Ruda. Celý koncert vyvrcholil minimuzikálem tanečního oboru, zpěvaček i školních kapel.

"Tančilo se, hrálo a zpívalo na hudbu z muzikálů Chicago, Burleska, Porgy a Bess. Bylo to poprvé, kdy se v sále infocentra seskupilo tolik žáků ke společné produkci a myslím, že se toho všichni zhostili na výbornou," komentovala vystoupení učitelka zpěvu Romana Ročšková, která měla na pódiu své svěřence.

Na závěr koncertu Helena Ogriščenková, která se svými svěřenkyněmi dosáhla řady úspěchů na regionálních, ale i národních soutěžích a akcích, převzala kytici a dárek od ředitele školy Štěpána Přibyla a profesorky Terezy Bazaly z Gymnázia Drogroslaw Nová Ruda.

Tanečním večerem se se studiem na broumovské umělecké škole loučila Radka Jiráčková, která se ve svých pěti letech stala žačkou Heleny Ogriščenkové, a jak při své děkovací řeči zdůraznila: "Tanečák se stal mým druhým domovem." Pro páteční večer připravila svoji vlastní taneční choreografii a projev věnovaný uplynulým letům při studiu tance. "Můj největší dík patří paní učitelce, která měla svatou trpělivost, s mými nedostatečně vytočenými kyčlemi, s mým banánem na noze, když jsem nedopla špičku i s tím, že jsem se motala jak popelnice," rozesmála publikum Radka Jiráčková.

Děkovnou řeč Radky Jiráčkové ocenila také jedna z návštěvnic koncertu Helena Tomášová: "Každý závěrečný koncert tanečního oboru je velkým luxusním zážitkem, a to ho navštěvuji již 11 let. Musím přiznat, že největším a také nejvtipnějším pátečním momentem byla řeč Rádi Jiráčkové. Kdo jiný může hodnotit skvělou práci Heleny Ogriščenkové než její svěřenci a absolventi školy. A o to víc toto slovo mělo váhu tím, že už ona není jen dítě, ale dospělá slečna, která právě úspěšně vykonala svoji zkoušku z dospělosti."

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)