Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání

Krajiny skryté v obrazech Patrika Hábla

Michaela Plchová

Středa, 17. listopadu 2021

Krajiny skryté v obrazech Patrika Hábla

V sobotu 20. 11. se ve 14 hodin uskuteční komentovaná prohlídka výstavy Obraz prostoru s jejím autorem, malířem Patrikem Háblem. V řadě třetí setkání s celosvětově uznávaným výtvarníkem je zároveň posledním, neboť výstava v Dětské galerii Lapidárium v broumovském klášteře končí.

Patrik Hábl se kromě zahájení výstavy účastnil v průběhu října ještě dětského malířského workshopu, kterým provázel se svojí dcerou Eliškou. „Komentovaná prohlídka s Patrikem Háblem v Dětské galerii Lapidárium je příležitostí, jak se na Broumovsku potkat s autorem takového významu. Nemusíte za ním jezdit do Prahy ani do zahraničí, můžete se s ním potkat v naší galerii,“ říká k tomu Pavla Semeráková, která má výstavy v Lapidáriu na starosti a dodává: „Patrik dokáže srozumitelně a velmi poutavě mluvit o své tvorbě a je empatický ke svým posluchačům. Důkazem jeho vypravěčských a pedagogických schopností byl právě jeho workshop pro malé děti, který se opravdu povedl. Navíc Patrik se na Broumovsko rád vrací, alespoň to sám říká a v jeho obrazech najdete třeba pískovcový útvar Milenci z Adršpašských skal.“

Výstava Obraz prostoru je k vidění v Dětské galerii Lapidárium od 17. září. Zapadá do konceptu galerie, kterým je přiblížení výtvarného umění dětem a jejich rodičům neobvyklou formou. Barevné, velkoformátové obrazy netradičním způsobem vyplňují prostor Lapidária, dokonce pokrývají jeho podlahou tak, že si na obraz můžete i šlápnout. Obrazy působí jako krajiny lehce rozpité v sychravé mlze a přitahující pozornost zvídavých očí.

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)