Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Kroužek společenského tance pro děti v Broumově

René Herzán

Pátek, 2. března 2012

Kroužek společenského tance pro děti v Broumově

Jarních prázdnin využili členové kroužku společenského tance pod vedením Michala Ticháčka a Ivy Hoffmannové k týdennímu soustředění ve Sportovní hale na Spořilově v Broumově.

Taneční kroužek provozuje Dům dětí a mládeže Ulita v Broumově a děti se zde seznamují se základy sportovních tanců, učí se poznávat hudební rytmus nebo počítat takty. Soustředění pro děti, které chtějí ještě víc proniknout do tajů tance, bylo zaměřené na fyzickou průpravu, zvýšení kondice či na držení těla při tanci. Děti se zde učí sportovní tance, do kterých jsou zahrnuté latinskoamerické a standardní tance. Každých tanců jednotlivých kategorií je pět, malé děti se učí ještě polku.

Iva Hoffmannová získala základy v tanečních a v kroužku, a protože ji tanec baví a Michal Ticháček hledal partnerku k vedení kroužku, tak se spolu výuce tance už více než rok věnují. Michal se tanci věnuje už dlouho, dřív tančil i závodně na soutěžích.

"Scházíme se jednou, někdy dvakrát týdně a zveme další zájemce, ať příjdou mezi nás. Zvlášť chlapců máme velmi málo," zve do kroužku Michal Ticháček. "Naše děti zatím nesoutěží, ale začínají se oťukávat při karnevalech a různých kulturních akcích Ulity, aby se nebály vystupovat před lidma," dodává Iva Hoffmannová.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)