Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Kulturní komise Broumova pozvala občany k vyslechnutí názorů. Přišli čtyři
banner

Kulturní komise Broumova pozvala občany k vyslechnutí názorů. Přišli čtyři

René Herzán

Pátek, 13. ledna 2012

Kulturní komise Broumova pozvala občany k vyslechnutí názorů. Přišli čtyři

Kulturní komise Městského úřadu v Broumově pozvala v úterý 10. ledna veřejnost do sálu Česko - polského informačního centra na jednání, kde chtěla diskutovat s příchozími o úrovni pořádaných akcí ve městě a o spokojenosti s nabídkou kulturních programů. Do sálu dorazili čtyři občané Broumova.

Kdo z veřejnosti by čekal, že se dozví o plánech, koncepci, smyslu a cílech kultury v Broumově, ten se nedočkal. Porada kulturní komise proběhla před pozváním veřejnosti. Komise chtěla slyšet názor lidu.

Dalibor Novotný, jeden z účastníků, se k průběhu setkání vyjádřil: "Především mne překvapilo, že nikdo na toto veřejné zasedání kulturní komise nepřišel. A to je kulturní vyžití ve městě mezi lidmi velmi diskutované téma." „Veřejnou kulturní komisi budeme letos ještě několikrát opakovat. A i když třeba nebude vždy chodit tolik občanů, kolik bychom si sami přáli, věříme, že občané postupně ocení tu možnost do dění v kultuře Broumova zasáhnout a svým nápadem se projevit," řekl k tomu předseda kulturní komise Tomáš Cirkl. „Máme pro všechny otevřenou náruč," dodal.

„Z úst Pavla Frödeho (broumovský radní a člen kulturní komise, pozn. redakce) jsme se dozvěděli, že je konečně nové období svobodné kultury, která je provozována transparentně a je konec příkazů Růčkové (bývalá starostka Broumova) a organizování agenturou. To mne urazilo. Je mi jedno zda pracuji pro dobrou věc pod vlajkou Svazu žen, APRB, Města, protože výsledek je vždy jen jeden. Zážitek a pocit," komentoval vyznění komise Dalibor Novotný.

Protože komise předpokládala spekulace co, kdo, jak řekl, byl z diskuse s veřejností natočen zvukový záznam. To potvrdil Tomáš Cirkl. Deklarovaná otevřenost a transparentnost je také s otazníkem, protože na dotaz redakce, některé spolky a neziskové organizace potvrdily, že s nimi plány kultury sdíleny nejsou.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)