Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Kulturní sezóna v klášterní Zahradě* byla zahájena
banner

Kulturní sezóna v klášterní Zahradě* byla zahájena

René Herzán

Pondělí, 2. května 2011

Kulturní sezóna v klášterní Zahradě* byla zahájena

Kulturní sezóna v klášterní Zahradě* v Broumově oficiálně začala tuto neděli 1. května 2011. Organizaci slavnostního zahájení zajistila Agentura pro rozvoj Broumovska a Klub MY 2011. Lidé si v celoodpoledním programu mohli vybrat z několika žánrů.

Ve 14 hodin se na originálním jevišti pod dubem představili Jan Přeučil a Eva Hrušková s pohádkou Šípková Růženka. Na lavicích v hledišti se sešlo za slunečného počasí přes 150 lidí, převážně dětí s rodiči. V 15 hodin byla symbolickým přestřižením pásky zahájena vernisáž maleb a vitráží Marie Jo Růžičkové. O hudební doprovod na klavír se postaral její manžel Karel Růžička, který tu před dvěma lety vystupoval na festivalu Za poklady Broumovska. Jak sám potvrdil, Broumovsko si okamžitě zamiloval a rád se sem stále vrací. Poté se diváci opět vrátili pod dub, kde ředitel Základní umělecké školy v Broumově Rudolf Vogel uvedl své žáky, kteří se představili se svým hudebním uměním. Kulturní den ukončil Karel Růžička svým klavírním koncertem v kostele svatého Vojtěcha. 

Celé odpoledne byl otevřen Růžový dvůr kláštera, kde návštěvníky čekalo příjemné překvapení. Pod rozkvetlou třešní měli pánové možnost políbit svoji partnerku. O zábavu se postaral mužský pěvecký sbor Rozpuk, lidé měli možnost si posedět a ochutnat z připraveného občerstvení.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)