Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Kulturní sezónu v Broumově zahájí loupežník Lotrando, kat Heřman a hrabě Šprýmař
banner

Kulturní sezónu v Broumově zahájí loupežník Lotrando, kat Heřman a hrabě Šprýmař

René Herzán

Pátek, 27. dubna 2012

Kulturní sezónu v Broumově zahájí loupežník Lotrando, kat Heřman a hrabě Šprýmař

Při zahájení kulturní sezóny v Broumově budou, 1. května už od 10:30 hodin, návštěvníci benediktinského kláštera a jeho Zahrady* potkávat loupežníka Lotranda a jeho dva hosty, kata Heřmana a hraběte Šprýmaře, v jejichž kostýmech vystupují průvodci v rámci projektu "Otevřte 13. komnatu" na podporu cestovního ruchu.

V klášteře se připravuje celé dopoledne plné her a zábavy. Kat Heřman má mimo jiné předvést své řemeslo a mučicí nástroje. S Lotrandem pak, hlavně děti, mohou nakreslit velké Lotrandovo plátno.

Kulturní odpoledne zahájí ve 13 hodin vernisáž fotografií a slideshow Jana Záliše Náhorní Karabach v altánu klášterní Zahrady* a v Divadle Zahrada*. Půl hodiny poté vystoupí Baletní studio Fouette pod vedením Heleny Ogriščenkové. Po 14. hodině se děti mohou těšit na pohádku "pod dubem" O pyšné base v podání Klubu loutkářů z Úpice. V 15 hodin vystoupí soubor Geisslers Hofcomoedianten z Kuksu a následovat bude koncert žáků Základní umělecké školy v Broumově. Den plný kultury ukončí Stamicovo kvarteto s mezzosopranistkou Olgou Černou od 18 hodin v klášterním kostele sv. Vojtěcha.

Tak jako v loňském roce bude otevřen klášterní Růžový dvůr, kde se mohou libovolné páry políbit pod rozkvetlou třešní. Občerstvení bude zajištěno po celý den v nově otevřeném Návštěvnickém centru.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)