Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Květná jarmareční neděle v Meziměstí v Centru Walzel
banner

Květná jarmareční neděle v Meziměstí v Centru Walzel

Martina Váňová

Sobota, 20. dubna 2019

Květná jarmareční neděle v Meziměstí v Centru Walzel

Na Květnou neděli 14. dubna, připravilo město Meziměstí v Centru Walzel Velikonoční jarmark, který se konal již podruhé, a to v rámci projektu – Pod jednou střechou 2 / Pod jednym dachem 2 CZ.11.4.120/0.0/0.0/15_006/0000098 Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.

Na slavnostním zahájení promluvil starosta Bc. Pavel Hečko a místostarosta Jiří Sadílek, kteří poděkovali celému týmu pořadatelů, všem vystavovatelům a účinkujícím. Po oficiálním začátku probíhal bohatý program na pódiu a také začala příjemka do soutěže o nejkrásnější vajíčko. Všechna vystoupení byla jasně inspirována jarem. O vystoupení se postupně podělily děti ze ZŠ Meziměstí, MŠ Vižňov, MŠ Meziměstí, ZUŠ Sdružení Notička. Nakonec těsně před vyhlášením výsledků soutěže všechny přítomné svým vystoupením pobavil Mr. Carlo a jeho balónková show.

Jarmarku se zúčastnila řada škol, které prezentovaly nejrozmanitější výrobky svých žáků a studentů. Na jarmarku bylo možné vidět i výrobky dětí z mateřských škol v Meziměstí a Vižňově, Základní školy v Meziměstí i dětí z Dětského domova v Broumově, studentů Střední školy gastronomie a služeb, která přijela z Teplic nad Metují a Střední školy průmyslové, textilní a polygrafické z Velkého Poříčí.

I letošní rok se jarmarku zúčastnili řemeslníci se svými certifikovanými výrobky, v sále nechyběla například Hana Horáková z Police nad Metují, jejíž džemy jsou oceněny značkou Regionální produkt - Kladské pomezí. Nebo Hana Váňová také z Police nad Metují, která své kraslice do světa přivádí pod heslem: "Poctivě, s radostí ze srdce" a jejíž ručně malované kraslice jsou certifikované značkou Regionální produkt Broumovsko. Návštěvníci měli možnost se něco dozvědět například o pěstování a účincích bylinek, se kterými přijeli pánové z Běloveských bylinek nebo ochutnat medy z Rokytníku.

Na jarmarku se představily ženy z Cechu panen rukodělných, které o sobě s oblibou prohlašují: "Jsme "holky" šikovné, vrchovatě středního věku, ale mladé duchem. Doufáme, že našemu "starosvětskému" jménu neděláme ostudu." Ženy nejen představily svou tvorbu, ale návštěvníkům se představily v krojích a předvedly také práci na kolovrátku.

V druhém sále si návštěvníci mohli prohlédnout výstavu, kterou připravili manželé Součkovi, paní Květa Chaloupková z Vižňova a mateřské školy Vižňov a Meziměstí a základní škola v Meziměstí.

Z partnerského města Mirošova se jarmareční neděle účastnila řada řemeslníků a za vedení města pan místostarosta Mariusz Pawlak. Nechyběla ani ochutnávka tradiční polské kuchyně. Na závěr hlavní organizátorka jarmarku Ivana Ptáčková společně s panem starostou a místostarostou obdarovali soutěžící ve třech kategoriích o nejkrásnější vajíčko. Výsledky soutěže budou zveřejněny na stránkách města Meziměstí a soutěžní vajíčka vystaveny v infocentru v Meziměstí u paní Vránové.

Velké poděkování patří našim sponzorům Veba a.s. textilní závody, Z - TRADE s. r. o., VEBATRADE – PLUS s.r.o. a Iloně Kahlerové. A největší poděkování patří celému organizačnímu týmu, technickým službám a personálu Walzel, bez kterých by se akce v takto velkém rozsahu jen těžko uskutečnila.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)