Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Lapidárium broumovského kláštera se mění v dětskou galerii

Lapidárium broumovského kláštera se mění v dětskou galerii

Kateřina Ostradecká

Úterý, 26. března 2019

Lapidárium broumovského kláštera se mění v dětskou galerii

Od konce března se výstavní prostor Lapidária broumovského kláštera změní v dětskou galerii. Veřejnost se může těšit na ojedinělý koncept zajímavých autorských výstav pro děti. První výstava s názvem Světlo Zvuk Prostor / Katedra umění TUL dětem! bude zahájena vernisáží ve čtvrtek 28. března od 17 hodin.

Výstava představí formou interaktivních instalací, zvukových a video performancí ukázky práce studentů tří samostatných ateliérů katedry umění Technické univerzity Liberec. Jedná se o ateliér doc. M.A. Jana Stolína, ateliér Samana Saffariana a ateliér MgA. Richarda Loskota.

"Jde o experimentální galerijní projekt primárně zaměřený na dětského diváka. Jeho náplní budou kurátorsky vedené výstavy respektovaných autorů mladé a střední generace, které by měly děti a jejich rodiče vstřícnou formou uvádět do světa současného umění. Nejde v něm o to přiblížit se dětem pomocí infantilní stylizace, ale pokusit se vytvořit takový výstavní formát, který by byl schopen zprostředkovat živá témata, techniky i výtvarná média, která by bylo možné prostřednictvím doprovodných programů dále rozvíjet," vysvětluje Radek Wohlmuth, kurátor dětského Lapidária, historik umění, výtvarný kritik, publicista a nezávislý kurátor.

Výstavy v Lapidáriu vznikají pod taktovkou Maiwaldovy akademie Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov a budou přístupné po předchozím objednání vždy od pondělí do pátku mezi 10. a 16. hodinou. Termíny víkendových prohlídek naleznou zájemci v kalendáři akcí na webu kláštera. Návštěvu výstavy je třeba 2 dny předem rezervovat na e-mailu ma@klastebroumov.cz nebo na tel. 603 271 426.

Na fotografii je Radek Wohlmuth

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)