Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Lapidárium broumovského kláštera zaplnily fotografie Filipa Topola
banner

Lapidárium broumovského kláštera zaplnily fotografie Filipa Topola

Kateřina Ostradecká

Středa, 24. února 2016

Lapidárium broumovského kláštera zaplnily fotografie Filipa Topola

V Lapidáriu broumovského kláštera se v úterý 23. února po 18. hodině večerní uskutečnila vernisáž Putovní výstavy fotografií Filipa Topola a Psích vojáků. Výstava potrvá do konce března.

Více než dvě desítky černobílých prodejních fotografií zpěváka, skladatele a frontmana kultovní české kapely Psí vojáci Filipa Topola z let 1990 – 2012 zaplnily revitalizované prostory klášterního Lapidária díky Putovní výstavě, která v pondělí dorazila do Broumova.

"Jsou tu jednak fotky z koncertů, z nichž některé jsem vybral speciálně pro broumovskou výstavu a nikde jinde zatím nebyly vystavené, a také fotky z přebalů na CD Psích vojáků i ilustrace Filipa Topola. Zkusil jsem na výstavu vybrat fotky, na kterých byl Filip tak, jak jsem ho znal. Spousta lidí ho má zafixovaného jako bouřliváka na podiu, ale ve skutečnosti to byl velmi sečtělý, citlivý a milý člověk, se kterým byla radost sedět v kavárně a dalo se povídat o čemkoliv," popsal vybrané fotografie jejich autor, fotograf Karel Šuster a dodal: "Muziku fotím skoro třicet let a začínám si myslet, že hudba v zásadě fotit nejde. Je to taková divná disciplína. Jdou fotit ty lidi, částečně tam může být nějaká emoce. Mě osobně na tom zajímá to, co vidí lidi, kteří na té akci nebyli."

Vernisáž výstavy hudebně doprovodila broumovská zpěvačka Hanka Lundiaková. Ta v hudebním světě vystupuje již několik let pod pseudonymem STINKA, který si vypůjčila právě z jedné ze skladeb Psích vojáků.

Výstava, která putuje po české i slovenské republice od roku 2014, bude v broumovském klášteře veřejnosti přístupná zdarma, každý den od 10 do 16 hodin, až do 31. března.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)