Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Lukáš Cinkanič - Šílenec otevřený světu!

Martina Váňová

Sobota, 20. ledna 2018

Lukáš Cinkanič - Šílenec otevřený světu!

Student Akademie výtvarných umění v Praze v ateliéru grafiky u Dalibora Smutného Lukáš Cinkanič prožil dětství v Polici nad Metují, v současné době žije v Hořicích a v Praze, kde studuje. Maluje, kreslí, ale především vytváří velkoformátové grafiky.

Jeho tvorbu polický spolek Apeiron představil v roce 2015 v kavárně Láry Fáry v Náchodě a v roce 2016 v Zeleném domečku v Polici nad Metují výstavou s názvem "377". Výtvarná díla Lukáše Cinkaniče, který v té době ještě studoval na Střední průmyslové škole kamenické a sochařské v Hořicích v Podkrkonoší u profesorky Michaely Jezberové, už tenkrát diváky zaujaly. A to hlavně svým "syrovým" pohledem a odvahou. V letošním říjnu se Cinkanič také představil v galerii AMG v Hradci Králové.

Ateliér Dalibora Smutného, který Cinkanič na pražské akademii začal navštěvovat v letošním roce, seznamuje studenty s klasickými grafickými technikami s cílem pochopit a objevit možnosti grafiky a využívat je v současné tvorbě. Dalibor Smutný pochází z Hořic a patří mezi nejvýznamnější současné české autory. V roce 2015 získal prestižní cenu Vladimíra Boudníka za významný umělecký přínos v oblasti volné grafické tvorby. Toto inspirativní prostředí Lukáše jistě ovlivní a věřím, že se tedy máme ještě na co těšit.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)