Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Mou životní „láskou" je výtvarné umění

Jindřich Horkel

Čtvrtek, 19. ledna 2012

Mou životní „láskou" je výtvarné umění

Martina Váňová, autorka výše uvedeného citátu, je ještě mladá. Stačila však již vystudovat na Univerzitě Karlově v Praze bakalářský studijní program Obecná teorie a dějiny umění a kultury. Dávno před tím, v roce 2003, dokázala Martina, rodačka z Broumova, dnes bydlící v Polici nad Metují, získat na Středním odborném učilišti v oboru zlatník, klenotník Výuční list s vyznamenáním. Jen o 4 roky později, opět s vyznamenáním, maturovala na Střední odborné průmyslové škole v Jablonci nad Nisou.

A protože jinou než výbornou zřejmě nezná, obhájila v roce 2010 na Karlově univerzitě na výbornou i svoji bakalářskou práci.

Jak sama říká: "Již v Jablonci nad Nisou jsem díky vyučujícím zjistila, že ještě více než samotné tvoření mě zajímá teorie a dějiny oboru." Proto v současné době pokračuje na Univerzitě Karlově magisterským studiem oboru, ze kterého má již diplom bakaláře. Stále však ráda maluje.

Dnes, i při svém náročném studiu, si najde čas, a v Domě dětí a mládeže Ulita v Broumově, ve spolupráci s Dášou Zbořilovou, se již od začátku letošního školního roku snaží vzbudit zájem dospívajících dětí o krásno, o výtvarnou tvorbu. Pro nadané děti na Broumovsku o to významnější pomoc, že jim může zásadně poradit i při vstupu na střední výtvarné školy.

Tuto sobotu, 21. ledna, pořádá Martina Váňová v Klubu ROK svůj Ateliér, kde si účastníci, malí i velcí, mohu vyzkoušet výtvarnou techniku, jejíž výsledky nezřídka obdivujeme za skly obrazů. Linoryt, který může mít pro vás tu přednost, že z jednoho díla pořídíte lehce hned několik originálů.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)