Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Multižánrový pouliční festival v režii Gymnázia Broumov - 7. Gymplfest
banner

Multižánrový pouliční festival v režii Gymnázia Broumov - 7. Gymplfest

Eva Kroupová, učitelka hudební výchovy na GB

Pondělí, 18. května 2015

Multižánrový pouliční festival v režii Gymnázia Broumov - 7. Gymplfest

Gymplfest by měl tentokrát představovat studentský festival, jehož jádrem bude živé pouliční hraní. Chtěli bychom letošní už 7. ročník nově spojit s formou tzv. busking festů. Tedy akcí, jejichž program se odehrává v jednom čase na více místech, a to zejména venkovních. Broumov by se měl 22. května od 16:30 do 19 hodin rozeznět nejméně na osmi scénách hudbou různých žánrů.

Diváci by tak dostali možnost spojit příjemnou procházku historickým jádrem města a nově zrekonstruovanými prostory kláštera s poslechem například barokních kytarových improvizací, francouzských valčíků, varhanní klasiky nebo dívčí rockové kapely SB.

Orientovat se návštěvníci budou podle přiložené mapky, kterou získají na informačních bodech před gymnáziem nebo ve Schrollově parku. Kulturní okruh budeme směrovat za slunečného počasí do ulic a parků, za deště plánujeme akci o týden odložit (29. května), v případě nepříznivého počasí během náhradního termínu ji potom přemístit do chráněných prostor.

Rádi bychom naše hraní doplnili promítáním studentské filmové tvorby a také výtvarnými činnostmi, v podobě výstav nebo například přímo na ulicích vznikajícími malbami. Cílem akce je vytvořit otevřenou kulturní scénu města, představit divákům vybrané začínající umělce z řad gymnazistů a více propojit dění gymnázia s životem Broumova.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)