Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Muzeum papírových modelů slaví kulaté narozeniny

Muzeum papírových modelů slaví kulaté narozeniny

Pavel Frydrych, foto archiv MPMPM

Pondělí, 30. května 2022

Muzeum papírových modelů slaví kulaté narozeniny

Od čtvrtka 2. června do neděle 5. června proběhnou v Polici nad Metují oslavy 10. výročí od vzniku Muzea papírových modelů.

V letošním roce uplyne 10 let od založení Muzea papírových modelů. A tyto úžasné narozeniny nemůžeme nechat jen tak bez povšimnutí. A tak jsme pro všechny připravili na první červnový víkend oslavu. A nebudeme se šetřit. Trochu jsme se rozhodli inspirovat 5. narozeninami, které proběhly v Muzeu v roce 2017. Ano, je to skoro neuvěřitelných 5 let od poslední oslavy…

Na co se můžete těšit? Ve zkratce: budou dvě vernisáže, dva dvoj-koncerty, představení pro děti, do Bezděkových sadů (autobusové nádraží) přijede zase po letech vlak a mnoho dalšího.

Vše začne ve čtvrtek 2. června odpoledne vernisáží výtvarníka Adama Panáčka v Zeleném domečku. To bude taková malá ochutnávka oslav, které naplno začnou následující den.

Do Police přijedou dvě gratulantky, které tady byly už před pěti lety. Dvě úžasné zpěvačky, na které se moc moc těšíme. V pátek 3. června vystoupí před Muzeem Zuzana Dumková a v sobotu 4. června pak Jana Šteflíčková. Před jejich vystoupením vždy zahraje některý z místních hudebníků. V pátek dvojice trumpetista Štěpán Přibyl s kytaristou Pavlem Čermákem, v sobotu pak Vladimír „Hendrix“ Kalvach.

Páteční odpoledne odstartuje svým vystoupením skupina historického šarmu Antares. Díky nim zavane v Bezděkových sadech trocha vzduchu ze středověku. A po nich večer vystoupí výše zmiňovaná Zuzana Dumková, jedna z nejuznávanějších českých kytaristek.

Sobotní den bude plný radosti a zábavy. U Muzea se objeví kouzelník, v 15 hodin proběhne v expozici Muzea vernisáž výstavy modelů z dílny pana Petra Knotka, která bude spojena se křtem dvou publikací. Tou první bude katalog k výstavě a tou druhou pak unikátní publikace, mapující autory vystřihovánek, kteří spolupracovali s časopisem ABC s názvem „60 let s vystřihovánkami ABC“. Na této publikaci aktuálně usilovně pracuje tým „papírových archeologů“ Josef Kropáček a Stanislav Fajkus společně s Robertem Pavelkou. A pokud nám to dovolí počasí, tak se před Muzeem „odpálí“ papírový ohňostroj. Zároveň bude otevřena i nově rozšířená Expozice časopisu ABC přímo v Muzeu.

A večer pak přijde se svou gratulací zpěvačka Jana Šteflíčková, která je kromě jiného i kmenovou členkou souboru Divadla Ypsilon.

V neděli se pak opět po letech přijede do Police vlak a na autobusovém nádraží se objeví koleje a vláček pro děti.

Ovšem neděle vyvrcholí příjezdem dalšího gratulanta: tedy gratulantů. Od 14 hodin na sále Pellyho domů vystoupí totiž se svým písničkovým programem Kája a Bambuláček! Známá dvojice, která v posledních letech baví nejmenší i větší děti.

A kromě toho ještě spousta dalších věcí: možnost prohlídky výroby stavebnice Merkur v nedalekém „Inventoru“, tady ve firmě Merkurtoys.

Podrobnosti najdete na našich stránkách, sociálních sítích a na plakátovacích plochách.

Nezapomeňte: od čtvrtka 2. června do neděle 5. června Vás zve Muzeum papírových modelů na oslavy svých narozenin.

 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)