Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Muzeum papírových modelů viděli návštěvníci za nočního osvětlení
banner

Muzeum papírových modelů viděli návštěvníci za nočního osvětlení

René Herzán

Středa, 30. října 2013

Muzeum papírových modelů viděli návštěvníci za nočního osvětlení

Návštěvníci Muzea papírových modelů v Polici nad Metují si ve sváteční pondělní den mohli prohlédnout expozici muzea s 1200 modely za nočního osvětlení. Muzeum pro návštěvníky připravilo nově upravené osvětlení polského baltského pobřeží či projekci filmů o tvůrcích ze světa papírového modelářství. K dispozici jim byl průvodce Petr Frič, který komentoval vystavené modely a mluvil o historii i současnosti papírových modelů.

"Na první akci tohoto typu k nám do muzea dorazilo jednadvacet návštěvníků. Atmosféra byla báječná. Především díky osvětlení získala expozice pro mnohé netradiční nádech. Návštěvníci při kávě debatovali s průvodcem, zkušeným modelářem, o technice lepení, osobnostech papírového světa a samozřejmě o samotných modelech," byla spokojená s účastí Martina Váňová z polického Muzea papírových modelů.

V neděli 24. listopadu se v Muzeu papírových modelů koná od 14 hodin další workshop z řady otevřených ateliérů. "Tentokrát návštěvníky čekají kratochvilné vystřihovánky do oken. Lektorka, paní Vránová, všechny naučí, jak na to," pozvala na další muzejní akci Martina Váňová.

Foto archiv Muzeum papírových modelů.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)