Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Muzeum papírových modelů vystaví papírové betlémy
banner

Muzeum papírových modelů vystaví papírové betlémy

René Herzán

Středa, 5. listopadu 2014

Muzeum papírových modelů vystaví papírové betlémy

Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují vystaví papírové betlémy. Vernisáž výstavy, která má podtitul: "před Vánocemi i to nejhodnější dítko spíše dravé zvěři podobno...", začne v sobotu 8. listopadu v 15 hodin. Výstava potrvá do 11. ledna příštího roku.

Výstava představí řadu regionálních papírových betlémů, především z dílny akademického malíře z Jaroměře – Jiřího Škopka, který se narodil 21. 7. 1933 ve Velimi. Z kolínského gymnázia odešel na sklářskou školu, kde studoval obor malba skla. Na popud malířky Dany Sokolové zkusil přijímací zkoušky na Vysokou školu uměleckoprůmyslovou a jako jediný, byl přijat ke karikaturistovi Antonínu Pelcovi. Nakonec skončil u známého výtvarníka, básníka, dramatika, svého času organizátora zahraničních výstav a sběratele umění, Adolfa Hoffmeistera na oboru filmová grafika a karikatura. Škopek tak dostal školu umělce, který se dnes řadí k předválečným osobnostem, jež formovaly českou avantgardu. Jiří Škopek dnes žije a tvoří v Jaroměři. Věnuje především malbě a kresbě. Restauruje, zabývá se volnou i užitkovou grafikou, medailérstvím i knižní vazbou a ilustrací. Vydává pohlednice a papírové betlémy.

"K výstavě papírových betlémů Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují připravilo bohatý doprovodný program. Nečekejte však obyčejný výklad průvodce, ale hravé vzdělávací programy pro všechny generace. Součástí výstavy budou tvůrčí dílny, během kterých si zájemci budou moci betlém vlastnoručně vytvořit! K dispozici budou zábavné pracovní listy, které vás provedou výstavou. Nabízíme široký sortiment papírových betlémů v prodeji. Každý den otevřena dílna přímo v expozici," připomněla doprovodný program manažerka muzea Martina Váňová.

Doprovodný program výstavy:

Vyfoť betlém u vás doma!
Do 10. ledna přidejte fotografii vašeho domácího betlému na facebook MPM nebo zašlete na email info@mpmpm.cz . Ty nejzajímavější odměníme!

Darujte betlém Malým Svatoňovicím a obohaťte jejich velkolepou sbírku a každoroční výstavu betlémů! Máte doma papírový betlém nazbyt! V Malých Svatoňovicích se o něj dobře postarají. Přineste ho nebo zašlete do Muzea papírových modelů.

Program pro školní skupiny. Komentovaná prohlídka výstavy a muzea. Tvořivá dílna tematicky zaměřená k probíhající výstavě a věku skupiny. V ceně je lektor, veškerý materiál, čaj a pracovní listy. Cílová skupina: MŠ, 1. – 5. třída ZŠ, 6. - 9. třída ZŠ, víceletá gymnázia. Délka programu: dle časových možností účastníků 45 - 90 min. Cena: 40,-Kč žák, pedagogický doprovod zdarma, min. 15 dětí.

Neděle 21. 12. 2014 od 14 hodin
QUILLING Z PAPÍRU
Workshop, kde si osvojíte zajímavou techniku. Vánoční hvězdy a dekorace nejen na stromek. Vhodné pro všechny věkové kategorie. V ceně je zahrnut lektor, materiál a drobné občerstvení. Vstupné: děti do 6 let zdarma, ostatní 40,-Kč

Středa 24. 12. 2014 od 10 do 16 hodin
ŠTĚDRÝ DEN V MUZEU PAPÍROVÝCH MODELŮ
Papírové tvoření, koledy, soutěže a výstava betlémů. Přijďte si vyrobit malý dárek na poslední chvíli, nebo si jen s námi ukrátit čekání na Ježíška. Vstupné: děti do 6 let zdarma. Ostatní 40,-Kč.

Pátek 26. 12. 2014 od 15 do 18 hodin
KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY NA ŠTĚPÁNA
Komentované odpoledne, dílna a dětský koutek v Muzeu papírových modelů. Vstupné: děti do 6 let zdarma, ostatní 40,-Kč.

Více informací na webu www.mpmpm.cz , nebo na tel. 777 828 657 a emailu: info@mpmpm.cz .

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)