Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Návrat starých časů. Broumovské kino začne opět promítat
banner

Návrat starých časů. Broumovské kino začne opět promítat

René Herzán

Čtvrtek, 23. března 2017

Návrat starých časů. Broumovské kino začne opět promítat

Hlavně starší ročníky Broumováků si jistě pamatují dobu, kdy se v broumovském Kině Květen pravidelně promítalo. To bylo do roku 1993. Následovala doba Kinokavárny Vegas a diskotéky Ocelové město. Po rekonstrukci objektu v roce 2010 prostor slouží jako konferenční sál infocentra. V úterý 28. března v 18 hodin se zde slavnostně zahájí opět provoz kina, samozřejmě se zde i nadále budou konat i další akce. Po úvodním projevu zástupců města Broumov bude promítána česká komedie režiséra Vladimíra Michálka Prázdniny v Provence.

"Vzhledem k tomu, že konferenční sál IC není primárně určený k provozování kina a nedisponuje proto licencí a drahou technologií pro nejnovější tituly standardu DCI, je možné vybírat tituly pouze z omezené nabídky DVD určené pro veřejné projekce. O to příznivější ceny promítání si však pro vás připravíme a věříme, že si z limitované nabídky titulů vyberete," vysvětlila Lucie Lesáková z broumovského infocentra.

Na Našem Broumovsku byla zveřejněna anketa s nabídkou filmů, o které by broumovská veřejnost měla zájem. Celkem jednoznačně čtenáři hlasovali pro český film Já, Olga Hepnarová. Ten se bude promítat 4. dubna v 18 hodin. Film líčí příběh mladé ženy, která v roce 1973 nasedla do nákladního auta a v centru Prahy zabila osm lidí. Svůj čin považovala za akt pomsty společnosti, která jí podle ní celý život ubližovala, a v roce 1975 byla jako poslední žena na území Československa popravena.

Infocentrum samozřejmě pamatuje i na filmy pro děti. V anketě dostal nejvíc hlasů český rodinný film Kdopak by se vlka bál. "Je to film pro dospělé, který mohou vidět s dětmi. Ve filmu se řeší závažnější rodinná témata, je ale vyprávěn pohledem šestileté holčičky. Díky tomu je srozumitelný a zábavný pro všechny. Není to film směřovaný jen k dětskému divákovi, ideální je společná návštěva kina rodičů s dětmi," zve do broumovského kina Lucie Lesáková.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)