Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Noční hrané prohlídky odhalí v klášteře tajemství broumovského meteoritu
banner

Noční hrané prohlídky odhalí v klášteře tajemství broumovského meteoritu

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 2. července 2020

Noční hrané prohlídky odhalí v klášteře tajemství broumovského meteoritu

V pátek 3. července startují v národní kulturní památce broumovského kláštera Noční hrané prohlídky. Jejich tématem letos bude "Tajemství broumovského meteoritu".

Noční hrané prohlídky s průvodci v historických kostýmech se budou konat každý prázdninový pátek v 19:00 a 21:00. A potrvají až do 28. srpna.

"Letos nás potemnělým broumovským klášterem provede historická postava Jeronýma Růžičky, klášterního kronikáře a knihovníka, se kterým se vydáme za tajemstvím broumovského meteoritu. Během prohlídky projdeme tajuplnými zákoutími barokního monumentu a potkáme řadu historických postav, včetně sekretáře Vavřince, slavného medika a chirurga Celestýna Opitze nebo opata Jana Nepomuka Rottera," uvedl Aleš Freiwald z broumovského kláštera.

Vstupné na prohlídky je 190 Kč pro dospělé a 120 Kč pro děti. Vzhledem k omezenému počtu míst doporučujeme rezervaci na čísle 733 739 726 nebo na emailu prohlidky@klasterbroumov.cz. Během prázdnin doplní nabídku prohlídkového okruhu také klasické Noční prohlídky, které se konají každou prázdninovou středu a sobotu ve 20:30 a 22:00, vstupné je 160 Kč pro dospělé a 95 Kč pro děti.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)