Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Noční klášterní Zahrada* ožila postavami z bájí a pověstí Broumovska
banner

Noční klášterní Zahrada* ožila postavami z bájí a pověstí Broumovska

René Herzán

Pondělí, 27. června 2011

Noční klášterní Zahrada* ožila postavami z bájí a pověstí Broumovska

S postavami z broumovských bájí a pověstí se v pátek 24. června setkali večerní návštěvníci benediktinského kláštera a jeho Zahrady* v Broumově.

Již čtvrtým rokem Agentura pro rozvoj Broumovska pořádá sérii nevšedních prohlídek kláštera a Zahrady*. Potkat tu můžete pannu z Koruny, čarodějnici, vodníka ze Stěnavy, lakotného mnicha či partu loupežníků.

Program prohlídky začíná vstupem do brány klášterní Zahrady*. Nočním areálem kláštera vás průvodci provedou trasou odlišnou od té denní. Ve sklepeních kláštera lze vidět 34 mumií vambereckých měšťanů, které jsou v broumovském klášteře od roku 2000. Pokračuje se v kostele svatého Vojtěcha a přes kostelní sakristii do opatské galerie. Následuje knihovna a cesta končí v bývalé jídelně (refektáři), kde je vystavena unikátní kopie Turínského plátna a také vzácná mešní roucha.

Procházku Zahrady* za svitu svíček a loučí doplňují strašidelné zvuky Pivního osla, také jednoho z motivů broumovských pověstí.

Další prohlídky noční Zahrady* a kláštera v Broumově budou v těchto termínech: 8. a 22. července, 5. a 19. srpna, vždy od 22. a 23. hodiny.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)