Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Nová Terasa nabídne mimo jiné i dosud nevystavené sítotisky amerického výtvarníka Andyho Warhola
banner

Nová Terasa nabídne mimo jiné i dosud nevystavené sítotisky amerického výtvarníka Andyho Warhola

Pavel Frydrych - Apeiron z. s.

Pondělí, 27. března 2017

Nová Terasa nabídne mimo jiné i dosud nevystavené sítotisky amerického výtvarníka Andyho Warhola

Spolek Apeiron, který působí v Polici nad Metují, už tradičně připravil na léto letošního roku projekt Nová Terasa. V roce 2017 tentokrát netradičně s přesahem přes dva prázdninové měsíce. A je na co se těšit!

Výstavní prostor Zeleného domečku představí skupinovou výstavu sdružení Hollar, mladou slovenskou malířku nebo velice úspěšného výtvarníka a hudebníka Igora Korpaczewského. Ale největším lákadlem výstav bude bezesporu prezentace sítotisků Andyho Warhola, zapůjčená ze soukromé sbírky. Tyto grafiky nebyly ještě nikdy nikde vystaveny a Police nad Metují nabízí ojedinělou výstavu, přesahující svým významem hranice regionu. Kromě toho se bude v Polici promítat pod širým nebem a ještě další akce budou čekat na své návštěvníky.

Letošní Nová Terasa začne netradičně už v polovině května. Spolek Apeiron se připojil k oslavám pátých narozenin Muzea papírových modelů a 12. května celé oslavy odstartují vernisáží společné výstavy Sdružení českých umělců grafiků Hollar Praha s názvem Hudba v grafice. Kurátorkou výstavy je paní Alena Laufrová.

Dalším předprázdninovým termínem Nové Terasy bude vernisáž výstavy sítotisků amerického výtvarníka Andy Warhola, která proběhne 15. června a výstava potrvá do poloviny prázdnin. Po ní bude následovat výstava malíře Igora Korpaczewkého (vernisáž 3. 8.), který téměř čtvrt století pracoval jako asistent v ateliéru profesora Jiřího Sopka na Pražské AVU. Letošní sezónu Nové Terasy zakončí dvě poprázdninové výstavy. Nejdřív se v Polici představí slovenská malířka Michaela "Ela" Bodnárová, ta se mj. v roce 2016 zúčastnila Salónu v Paříži. Vernisáž proběhne 7. září. A poslední výstavou letošního roku bude prezentace tvorby studenta Pražské AVU v ateliéru malby Vladimíra Skrepla Matouše Hrbka, která začne vernisáží 5. října.

Prázdninový program zahájí promítání filmu pod širým nebem, hned v sobotu 1. července. Další promítání je naplánováno na 22. července a 26. srpna. V plánu jsou tyto filmy: Imaginární lásky režiséra Xaviera Dolana, Andělský podíl režiséra Kena Loacha a Mládí režiséra Paola Sorrentina.

V půlce prázdnin, 5. srpna, se v Polici nad Metují představí písničkář Petr Lihnart. V roce 2016 byl nominován na cenu Anděl za folk a country. Do jeho repertoáru patří i písnička Kristýno! inspirovaná životem Kristýny Ringlové ze Suchého Dolu, která měla v letech 1892 - 1895 celkem třiadvacet Mariánských zjevení v tzv. Šolcově lese. Na místě zjevení dnes stojí kaplička a lesem vede křížová cesta.

Novou Terasu pořádá spolek Apeiron s podporou Města Police nad Metují a Muzea papírových modelů v Polici nad Metují.

Foto archiv Apeiron z. s.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)