Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Nová výtvarná Galerie Dům v klášterní Zahradě* v Broumově je otevřena
banner

Nová výtvarná Galerie Dům v klášterní Zahradě* v Broumově je otevřena

René Herzán

Pondělí, 30. dubna 2012

Nová výtvarná Galerie Dům v klášterní Zahradě* v Broumově je otevřena

V Zahradě* benediktinského kláštera v Broumově byla v sobotu otevřena nová výstavní galerie moderního umění nazvaná Galerie Dům.

„Galerie Dům je unikátním projektem. Nabízí současné umění v místě, které je vzdáleno od tradičních kulturních center. Věřím, že si cestu za aktuálním uměním najdou nejen návštěvníci Broumova, ale i místní obyvatelé. Prostor ohromuje svou čistotou, kterou umocňují průhledy do zeleně okolní klášterní zahrady," řekla Martina Váňová, která se na přípravě výstavy podílela.

V zahradním domku, kde se už několik let výstavy pořádají, po stavebních úpravách vznikl prostor pro prezentaci obrazů, ale i soch, plastik či fotografií. A právě vernisáž výstavy černobílých fotografií Ivana Pinkavy činnost Galerie Dům zahájila.

Výstava INDEXACE Ivana Pinkavy nabízí návštěvníkům možnost proniknout do světa současné fotografie. Koncept výstavy připravil kurátor Petr Vaňous. Vystaveno je třináct černobílých fotografií od poloviny devadesátých let po dnešek, spolu s triptychem Foucaultovo kyvadlo z roku 2009. ,"Pinkava představuje svoje fotografické zamyšlení nad současným světem, ve svých fotografiích se mnohdy nechává inspirovat minulostí. Neustálé lidské hledání, nacházení víry v podobě téměř až biblických podobenstvích," dodala Martina Váňová.

Díla Ivana Pinkavy jsou součástí českých i světových veřejných sbírek a jeho výstavy probíhají po celém světě. Nejbližší další po té broumovské v americkém New Yorku.

Výstava v Galerii Dům v klášterní Zahradě* v Broumově je otevřena denně od 8 do 18 hodin. 17. května a 7. června od 17 hodin se v galerii pořádá komentovaná prohlídka. Program pro školy lze rezervovat na telefonním čísle  +420 737 583 144 nebo na emailové adrese  martinav@broumovsko.cz.

Foto Štěpán Horák

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)