Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Nové objekty na výstavě Play Broumovsko jsou instalovány
banner

Nové objekty na výstavě Play Broumovsko jsou instalovány

René Herzán

Pátek, 12. září 2014

Nové objekty na výstavě Play Broumovsko jsou instalovány

Monochord, klobouk nebo Bručící roury – to jsou názvy nově instalovaných objektů v prostorách výstavy Play Broumovsko v textilních závodech Veba a. s. v Broumově. Instalovány byly především ve světlém sále do prostoru "Leporelo hry", kde mají návštěvníci možnost vstřebat zážitek z výstavy v tzv. klidové zóně.

Nejvíce výrazným nově přidaným objektem je hudební nástroj Bručící roury, který svými rozměry, především výškou bezmála pět metrů působí v prostoru impozantně. Funguje na principu stlačování měchů a jeho zvuk se nese přes celý sál. Klobouk podobný dřevěnému stanu je po prvních ohlasech návštěvníků oblíbený zejména a mladé generace. Pohodlně vleže může každý zájemce pomoci světla, čočky a matnice pozorovat okolí.

"Posledním hudebním objektem je Monochord. Jednostrunný hudební nástroj s pražci, který vás upoutá jak svou jednoduchostí, tak variabilitou tónu, které se na něj dají zahrát. Díky své velikosti je možné na něj zahrát ve dvou lidech, přičemž jeden hráč ovládá strunu, druhý pražce a dohromady tvoří svou hudbu," řekla Markéta Hanušová, koordinátorka projektu Play Broumovsko. Výstava je dále doplněna o šest závěsných Létajících objektů, rozdělených na dva páry a dva solitéry.

"Od září expozici zaplnily znovu školní zájezdy a podle prvních reakcí se školním dětem nově doplněné objekty také líbí. V nabídce máme pro všechny zájemce i nadále workshopy pro školy i pro veřejnost. Za zmínku stojí určitě Filmfárum Lenky Wimmerové. Při něm mají všechny děti jedinečnou možnost vytvořit alespoň na chvíli filmový štáb a natočit vlastní video," doplnila Markéta Hanušová.

Tuto neděli 14. září 2014 od 10 hodin zvou organizátoři na Karnevalový den na výstavě Play. Děti v maskách mají vstup zdarma. Soutěžit, tentokrát v rámci Hudební a video soutěže o deskové hry od Albiho mohou všichni na téma Na všem skládej, natoč, hrej – u nás na výstavě Play. Výstava je otevřena denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin. Podrobné informace o doprovodných programech najdete na www.playbroumovsko.cz .

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)