Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • O zážitcích z cesty na lehokole napříč Polskem v infocentru vyprávěl Martin Adámek
banner

O zážitcích z cesty na lehokole napříč Polskem v infocentru vyprávěl Martin Adámek

René Herzán

Neděle, 22. ledna 2017

O zážitcích z cesty na lehokole napříč Polskem v infocentru vyprávěl Martin Adámek

Páteční podvečer se návštěvníci besedy s Martinem Adámkem z Náchoda vydali na cestu okolo Polska. Cesta to nebyla jen tak ledajaká, prožili ji totiž na lehokole.

Martin Adámek se v roce 2011 rozhodl změnit tradiční dopravní prostředek - kolo - a zkusil si, jaké to je ujet za 41 dní přes 3 500 kilometrů téměř vleže.

"Martin není klasický cestovatel turista. Ač nezanedbá ani města nebo přírodu, nejvíce ho zajímá technika a vše s ní spojené. Projeli jsme s ním kolem křivého lesa, celým Baltem přes park Usedom, nejsevernější bod Polska "Hvězdu půlnoci", mořské akvárium ve Gdynii až do Gdaňska. Vedle klasických snímků z navštívených míst jsme viděli např. i dopravní muzeum ve Štětíně, západní pevnost ve Svinoústí, nejvyšší maják v Evropě s výškou 68 metrů, plachetnici "Dar pomoří" nebo historický vojenský křižník "Blýskavice" ve Gdynii, který byl ve své době, těsně před 2. světovou válkou, nejrychlejším, nejvybavenějším a nejsilnějším torpédoborcem na světě," uvedla Lucie Lesáková z broumovského infocentra.

Martin Adámek během přednášky kladl důraz na to, že není podstatné mít dostatek prostředků na výkonnou techniku, ke startu stačí prý jen inspirace a odvaha k samotnému činu. Jeho příběhy jsou toho důkazem.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)