Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Orientální tanečnice ze skupiny Sahar třikrát zvítězily na soutěži v Berlíně
banner

Orientální tanečnice ze skupiny Sahar třikrát zvítězily na soutěži v Berlíně

René Herzán

Středa, 4. září 2013

Orientální tanečnice ze skupiny Sahar třikrát zvítězily na soutěži v Berlíně

Orientální tanečnice ze skupiny Sahar, pod vedením Dany Minaříkové z Broumova, o víkendu třikrát zvítězily na orientálním festivalu Oriental fantasy v německém Berlíně. V dalších kategoriích získaly ještě třetí a čtvrté místo.

"Již mnoho let se koná v Berlíně orientální festival Oriental fantasy, který pořádají slavní Beata a Horaccio Cifuentes. Když jsem někdy v roce 2000 začínala s orientálním tancem, viděla jsem jejich videa a po mnoho let bylo mým velkým snem se s nimi setkat. Roky jsme na tom pracovaly s tanečnicemi ze skupiny Sahar, učily se všude možně a vloni jsme sebraly odvahu a vyrazily do Berlína na tento festival. Vyhrály jsme první místo v kategorii formace (skupina více než 8 tanečnic), zúčastnily jsme se seminářů a letos jsme zkusily štěstí znovu - tentokrát už ve všech pěti soutěžních kategoriích," sdělila své dojmy vedoucí skupiny Dana Minaříková.

Letošním výsledkem je 1. místo v sólech semiprofi, 1. místo v duetech, obhajoba 1. místa ve formacích, 3. místo ve skupinách a 4. místo v profi sólech. "Takže - sny se plní," dodala Dana Minaříková.

Taneční škola Sahar pod vedením Dany Minaříkové pořádá v Náchodě soutěž v orientálním tanci Hvězda Orientu. Při letošním druhém ročníku se uskutečnilo 154 soutěžních vystoupení, při kterých tančilo 360 tanečnic z České republiky, Slovenska, Ukrajiny a Uzbekistánu. Tanečnice ze skupiny také vystupují při různých kulturních a společenských akcích v regionu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)