Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Oslava 18. narozenin Webrovkafestu na Klučance vynesla pro znevýhodněné děti částku 50 530 korun!

Oslava 18. narozenin Webrovkafestu na Klučance vynesla pro znevýhodněné děti částku 50 530 korun!

Vojtěch Lábus

Pátek, 29. listopadu 2019

Oslava 18. narozenin Webrovkafestu na Klučance vynesla pro znevýhodněné děti částku 50 530 korun!

Oslava plnoletosti festivalu, která se odehrála 16. listopadu v Humanitárním středisku Klučkanka v Dědově u Teplic nad Metují, se nesla ve velmi pohodové atmosféře. Už 18. ročník Webrovkafestu vynesl pro znevýhodněné děti částku 50 530 korun!

Ta bude rozložena do několika akcí pro děti, z níž první bude probíhat už od příštího týdne. Dvě zdravotně handicapované děti z dětského domova v Tisé vyrazí s doprovodem z Institutu zážitkové pedagogiky na osmnáctidenní ozdravný pobyt do Egypta. Pro další dvě děti ze stejného domova je plánován ještě v zimních měsících pobyt v některé z asijských zemí, zatím se hledá vhodná destinace. Nutno dodat, že doprovod si tyto cesty bude hradit z vlastních prostředků.

Uskuteční se také tradiční Vánoce na Klučance pro dalších dvanáct dětí. V průběhu příštího roku se v jarních a letních měsících plánují další zážitkové pobyty určené minimálně 38 dětem z dětských domovů z Tisé, Hory svaté Kateřiny a Sedloňova. Máme obrovskou radost.

Přesto, že z důvodu nemoci vypadla z programu, kromě hlavní hvězdy Už jsme doma i kapela B_Side, podařilo se najít víc než rovnocenné náhrady – brněnsko-třebíčskou kapelu Kucharski a hronovskou Inpain. Moc oběma děkujeme a věříme, že nejen pro publikum, ale i pro vás to byl zážitek. Že si všichni návštěvníci akci užili naplno a budou nám i nadále zachovávat přízeň. Během celé akce se vzpomínalo na zesnulého Romka Hanzlíka, hovořilo se o lidskosti, mezilidských vztazích, o 30. výročí pádu komunismu a podařilo se natočit společnou zdravici pro nedělní Festival svobody na Václavském náměstí v Praze, jehož jsme byli na dálku součástí.

Kromě již výše zmíněných kapel děkujeme touto cestou všem účinkujícím za perfektní vystoupení, za to, že si pro Webrovkafest udělali čas a buď zahráli pouze za cestovní náklady nebo snížený honorář. Za návštěvu patří poděkování dětem a jejich opatrovnicím z dětského domova Dolní Lánov. Velice děkujeme také partnerským městům a obcím, firmám, živnostníkům i drobným dárcům, že díky Vám se opět podařilo dopředu pokrýt rozpočet akce a částečně posílit výtěžek.

Dále všem lidem, kteří obětovali svůj volný čas a zapojili se do příprav a realizace festivalu, aniž by za to cokoli požadovali. Zvukařům, kameramanům a fotografkám za skvělou práci a hlavně Vám, naši milí návštěvníci ať pravidelní či nahodilí, že vždy dokážete vytvořit neopakovatelnou atmosféru a umíte se k sobě chovat v duchu lidskosti. Tým, který pro vás tento festival připravuje, čeká v příštím roce několik organizačních změn, ale věřte, že to bude ku prospěchu a třeba se budeme potkávat i častěji. WEBROVKAFEST roste, zdraví vás Trutnovská alternativní scéna z. s.!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)