Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Pořadatelé festivalu Jeden svět ocenili dobrovolnickou pomoc studentů Gymnázia Broumov
banner

Pořadatelé festivalu Jeden svět ocenili dobrovolnickou pomoc studentů Gymnázia Broumov

René Herzán

Pátek, 31. března 2017

Pořadatelé festivalu Jeden svět ocenili dobrovolnickou pomoc studentů Gymnázia Broumov

V Polici nad Metují se koncem minulého týdne a o víkendu konal festival dokumentárních filmů Jeden svět. Na organizaci a průběhu festivalu se podílela řada současných i bývalých studentů Gymnázia Broumov.

"Srdečné díky Jirkovi Trnovskému, Lence Ištokové, Anetě Lukešové, Anežce Karpfové, Michaelovi Važanovi, Pavlovi Suchomelovi, loňským absolventkám Monice Prchalové a Magdě Troutnarové, fotografkám Jitce Smolíkové a Elišce Palhounové i všem dalším, kteří přispěli do další kapitoly příběhu o nejmenším a nejnadupanějším regionálním festivalu Jeden svět. Jste skvělí, protože píšete a děkujete, že jste mohli být u toho, ale jsme to my organizátoři, kdo děkujeme za vaši spolehlivost, samostatnost a pohodu, se kterou jste s námi zvládli provoz divadla. Čtyři dny, 13 filmů, 10 debat, 20 hostů - a mnohé jiné...," ocenila pomoc studentů jedna z organizátorek festivalu Marie Hornychová a dodala: "Pořadatelům přišel i ohlas jedné z divaček, který došel hned po zakončení a který je poklonou i vám, pomocníkům."

"Je neděle večer. Mám plnou hlavu dojmů a otázek, o kterých bych potřebovala ještě několik dní se všemi těmi zajímavými lidmi diskutovat. Ale to bohužel už jen tak nepůjde. Dnes opět skončil jeden Jeden svět v Polici nad Metují. Téměř čtyři dny nabité neskutečnými zážitky. Filmy byly skvěle poskládané, doplňovaly je diskuse s významnými hosty, výstavy, taneční workshop, koncert polské kapely. Z bohatého programu jsem bohužel nezvládla zhlédnout asi tři filmy a přitom doufala, že jsem nepřišla o něco "důležitého". Důležitý se mi zdá celý festival. Důležitý pro všechny, které zajímá život kolem nás, za hranicemi města, státu, Evropy. Důležitý pro zodpovědné vytvoření názorů na problémy politické i sociální. Důležitý pro výchovu a budoucnost našich dětí. Všichni, kteří pro nás tohle všechno dokázali zorganizovat, mají můj velký obdiv. Moc děkuji a doufám, že se všichni můžeme těšit na příští rok," uvedla Helena Pohlová.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)